Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και τοποθετήθηκε επί της εξεταστικής επιτροπής για θέματα ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων και για την περίοδο 2015-2019.

Ο κ. Οικονόμου κατέστησε σαφές ότι «δεν έχουμε λόγο να αρνηθούμε τη συζήτηση, ωστόσο δεν μπορεί να περιοριστεί σε θέματα που έχουμε απαντήσει τόσες φορές και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να τα εργαλειοποιήσει… Αφού είναι να συζητήσουμε, να μιλήσουμε για την περίοδο από το 2015 και μετά».

«Αγκυλωμένος στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ»

Εν συνεχεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αγκυλωμένος σε συνταγές του παρελθόντος και αδυνατεί να δει ποια είναι η πολιτική που απαντά στις ανησυχίες των πολιτών».

Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία

Αναφορικά με την κακοκαιρία που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή και έχουν γίνει συσκέψεις με αρμόδιους φορείς στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.

Για βόρεια Εύβοια

«Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τα φυσικά φαινόμενα, αλλά μπορούμε να διαχειριστούμε τις συνέπειές τους, με έργα πρόληψης κατά την εκδήλωσή τους και διαχείριση των συνεπειών τους. Η Πολιτεία τα τελευταία δυο χρόνια αντιδρά και σε αποζημιώσεις και σε αποκαταστάσεις με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, κι αυτό γίνεται και στη βόρεια Εύβοια, με αντιδιαβρωτικά έργα, κορμοπλέγματα, αντιπλημμυρικά έργα» σημείωσε.

«Δεν είμαστε στο πλαίσιο θωράκισης που θα θέλαμε μέσα σε 2,5 μήνες», (από τις φωτιές στη Βόρεια Εύβοια) αναγνώρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά επισήμανε πως «γίνεται το καλύτερο δυνατό».