Στον ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύουν την αποδοχή της πρότασης τους για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη «λίστα Πέτσα» και την δημοσκοπική εταιρία OpinionPoll απ' όλα τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως το πρώτο βήμα για την δημιουργία ενός κοινού μετώπου ενάντια στην κυβέρνηση.

Στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους για την αποδοχή της πρότασης τους από το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 αφού όπως υποστηρίζουν αυτή η συνεργασία μπορεί να αποτελέσει την βάση για την επόμενη μέρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση του την οποία αποδέχθηκαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητά να εξεταστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ, από τις λίστες Πέτσα 1 και 2, η εμβολιαστική καμπάνια του υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση της Enterprise Greece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας Opinion Poll, τα αποτελέσματα της οποίας έχει αρνηθεί να ελέγξει η κυβερνητική πλειοψηφία στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, παρά το αίτημα και τα σχετικά στοιχεία που προσκόμισε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα φέρει διαδικαστικά προσκόμματα ερμηνεύοντας το Σύνταγμα όπως την συμφέρει «προκειμένου να μη προχωρήσει το θέμα».

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι «η πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να φέρει δική της πρόταση ζητώντας ο διαφημιστικός έλεγχος να ξεκινήσει από το 2015 – και με την προοπτική οι δύο προτάσεις να συγχωνευθούν – σκοντάφτει στο γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν ορίζεται από το Σύνταγμα.