Στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Παναγιώτη Τζένο μίλησε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Θάνο Πλεύρη, η ελληνο-γαλλική αμυντική συμφωνία, το «καυτό» θέμα της διαγραφής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κ.Ο. της Ν.Δ., αλλά και το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης.

Πάντα θα λαμβάνουμε υπ’όψιν τις εισηγήσεις των ειδικών

Ειδικότερα, όπως τόνισε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα αλλά και τις ανακοινώσεις με τα νέα προνόμια που θα έχουν οι εμβολιασμένοι, το ποσοστό των εμβολιασμών είναι πάνω από 70% και εάν προστεθούν και οι νοσούντες φτάνει το 74%.

Στη συνέχεια, επισήμανε ότι οι εισηγήσεις των ειδικών πάντα θα λαμβάνονται υπόψιν, ενώ αναφορικά με τις ελευθερίες στους εμβολιασμένους υπογράμμισε πως «περνάμε σε μια φάση όπου θα έχουν πλήρη κανονικότητα χωρίς απαγορεύσεις και περιοριστικά μέτρα».

Σημείωσε πως σταδιακά η κυβέρνηση προχωρά στην κατεύθυνση όπου όποιος εμβολιάζεται, είναι θωρακισμένος απέναντι στην ασθένεια και αν νοσήσει δεν θα έχει σοβαρά προβλήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συμμετάσχει στο εθνικό μέτωπο

Αναφορικά με την αμυντική ελληνο-γαλλική συμφωνία, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος τη χαρακτήρισε ως «απολύτως συμφέρουσα για τη χώρα, καθώς υπάρχει και η συνδρομή σε οποιαδήποτε επίθεση στην ελληνική επικράτεια.».

Την ίδια στιγμή, «εκτόξευσε πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας πως « είναι τυφλοί και δεν αντιλαμβάνονται πως η συμφωνία είναι επιτυχία της χώρας, αρνούμενοι να συμμετάσχουν στο εθνικό μέτωπο». Είπε επίσης πωςο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του.

Πολύ σωστή η αντίδραση Δένδια

Για την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, είπε πως ήταν σε γνώση του Νίκου Δένδια η προειδοποίηση προς τον κ. Μπογδάνο. Είπε πως ο κ. Δένδιας αντέδρασε σωστά και όπως έπρεπε σε έναν υπουργό με τόση μεγάλη εμπειρία.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα στο εσωτερικό της ΝΔ και της κυβέρνησης, τονίζοντας πως δεν μπορεί να προβλέψει τι θα κάνει σε ψηφοφορίες ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής.

Αναφορικά με την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, είπε πωςσύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση με επιπλέον μέτρα στήριξης ώστε να καλυφθούν οι συνέπειες για τα νοικοκυριά.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη