Ο βουλευτής της ΝΔΔημήτρης Μαρκόπουλος , μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Μέχρι τέλους» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο.

Ειδικότερα, ο κ.Μαρκόπουλος τόνισε με αφορμή τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κ.Ο. της Ν.Δ. αλλά και τις αιχμές προς τον Νίκο Δένδια, ότι η διαγραφή του έγινε κατ’εντολή του πρωθυπουργού, ενώ έκανε λόγο για «μάχη με τους πολιτικούς δαίμονες» που αντιμετωπίζει ο ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής. «Δεν έχουμε φιλοδοξίες η ΝΔ να αποκτήσει το δικό της γαλάζιο Πολάκη», ανέφερε συγκεκριμένα.

Την ίδια στιγμή, με αφορμή την ελληνο-γαλλική αμυντική συμφωνία έριξε τα «πυρά» του κατά του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη στάση που έχει κρατήσει το διάστημα αυτό απέναντι σε ένα εθνικό θέμα, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «ιστορικό λάθος».

Με αφορμή τη διαγραφή του κ. Μπογδάνου

«Κανένας υπουργός της κυβέρνησης δεν είναι υπεύθυνος είτε για τις διαγραφές είτε για τις ενσωματώσεις στελεχών στην κυβέρνηση ή στο κόμμα. Πριν δεκαπέντε ημέρες δεν ήταν ο κ. Δένδιας ο οποίος έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αυτό έγινε με εντολή του πρωθυπουργού και ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για αυτό ήταν μια κεντρική επιλογή. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν έκανε απλά ένα φάουλ, ο Κωνσταντίνος χθες έκανε πέναλτι και μάλιστα πέναλτι σε μια τεράστια για τη χώρα μεγάλης αξίας εθνικής σημασίας και στρατηγικής κίνηση αυτή της συμφωνίας με τη Γαλλία. Δεν μπορεί αύριο να συζητάμε κάτι θεμελιώδες για τη χώρα μας, μια μεγάλη ασπίδα προστασίας και κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο, η Ελλάδα κάνει μαζί με τη Γαλλία το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ευρωστρατού, είναι τεράστιο αυτό. Και έρχεται ο Μπογδάνος ο οποίος με μια εγωκεντρική προσέγγιση ακυρώνει αυτή τη στρατηγική για αυτό και την κίτρινη και την κόκκινη κάρτα την δείχνει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός», ανέφερε, ενώ συνέχισε σε απόλυτα επικριτικό τόνο. 

Ειδικότερα, τόνισε ότι «εμείς δεν θέλουμε η ΝΔ να αποκτήσει το δικό της γαλάζιο Πολάκη, δεν έχουμε τέτοιες φιλοδοξίες. Είναι ξεκάθαρο ότι ο συνάδελφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος παλεύει με τους πολιτικούς του δαίμονες αυτό όμως δεν αφορά μια μεγάλη παράταξη σαν τη ΝΔ».

Ερωτηθείς αν αύριο θα είναι ονομαστική η ψηφοφορία για τη συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας

Ξεκάθαρα και επειδή έχω εικόνα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν σας κρύβω ότι υπάρχουν σφοδρές διαφωνίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ για την καταψήφιση αυτής της συμφωνίας. Μην ξεχνάτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε και από μεγάλο κοινό του πατριωτικού λεγόμενου ΠΑΣΟΚ, ένα κοινό το οποίο υπήρχαν Παπανδρεικές αναφορές. Παπανδρέου όμως με αριστερίστικες επιλογές, με επιλογές του 3 ή 4% του στυλ «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του» και ότι «δεν χρειαζόμαστε όπλα, χρειαζόμαστε φαγητό» σε μια περίοδο έντονης τουρκικής προκλητικότητας θεωρώ ότι αποκόπτουν το ΣΥΡΙΖΑ από τις μεγάλες μάζες. Η συμφωνία αυτή στη μεγάλη της πλειοψηφία χαίρει της εκτίμησης και της αποδοχής του ελληνικού λαού, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ιστορικό λάθος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ολοένα αποδεικνύεται μια ανώριμη πολιτικά δύναμη που δεν συνομιλεί με τον καιρό μας και τις σύγχρονες επιταγές και το μόνο που κάνει είναι να έχει μια στείρα αντίδραση. Αυτό όμως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%, δεν έχει αναφορά στον πατριωτικό χώρο που κάποιοι από το ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι συνομιλούν.

Έχετε δίκιο γιατί όντως υπάρχουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι δεν θα ήθελαν να μείνει το όνομα τους και επικοινωνιακά και ουσιαστικά ανάμεσα σε αυτούς που θα έχουν καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία.

Τους προσδιορίζω σε άνω των 30 βουλευτών και οι περισσότεροι από αυτούς είναι όσοι σχετίζονται με το πρώην ΠΑΣΟΚ. Ο σκληρός ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της συμφωνίας.