Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να κυβέρνησαν τη χώρα μας επί 4,5 χρόνια, αλλά ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τοποθετείται δημοσίως ωσάν να μην ήταν ποτέ ο υπουργός Υγείας της Ελλάδας. Ο αντιπολιτευτικός λόγος του Ανδρέα Ξανθού δεν θυμίζει σε τίποτε έναν πολιτικό ο οποίος έχει θητεύσει στη θέση του υπουργού Υγείας, και μάλιστα πολύ πρόσφατα…

Πως να εξηγήσει κανείς την εμμονή του πρώην υπουργού Υγείας σε διατυπώσεις προτάσεων και θέσεων, τις οποίες, όταν ο ίδιος ήταν στη θέση του υπουργού Υγείας, δεν κατάφερε να φέρει σε πέρας, δεν κατάφερε καν να μεταβάλλει την κατάσταση η οποία σοβεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας, ιδιαιτέρως, μάλιστα, όσον αφορά τις υπηρεσίες Υγείας στις ακριτικές και τις δυσπρόσιτες περιοχές.

Εμείς παραθέτουμε απλώς τι δήλωσε ο Ανδρέα Ξανθός, σε μία νέα ερώτηση σχετικά με την αδυναμία του κεντρικού κράτους να πείσει τους γιατρούς του ΕΣΥ να στελεχώσουν με επάρκεια τις υπηρεσίες και τις δομές Υγείας στα ακριτικά νησιά μας και τις δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας μας.

Ο Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξή του στον κομματικό ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει συγκεκριμένα: «Είναι ζήτημα ασφαλείας, κοινωνικής συνοχής και αξιοπρέπειας, το να υπάρχουν στις εσχατιές της χώρας, στα νησιά και στις περιοχές της άγονης γραμμής, αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας. Όμως πλέον, για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται ένα νέο πλαίσιο κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού δυναμικού. Η γενναία αναβάθμιση των μισθολογικών αποδοχών των γιατρών και του υπολοίπου προσωπικού και τα επιπλέον κινήτρα για τις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές αλλά και τις “άγονες” ειδικότητες, πρέπει να είναι η παρακαταθήκη από την πανδημία».