Για ιστορική συμφωνία με πραγματικά εθνική διάσταση έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του από τη Σλοβενία, στο πλαίσιο της Συνόδου ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων, ενημερώνοντας τους ομολόγους του για τη συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με τη Γαλλία

Μάλιστα στις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία τονίζοντας πως πρόκειται για «ιστορική ψήφο στη Βουλή, όλοι θα αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους».

«Κάποιοι φορούν κομματικές παρωπίδες»

«Είχα την ευκαιρία στο χθεσινό δείπνο να ενημερώσω αναλυτικά τους ομολόγους μου για την πολύ σημαντική Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας που η Ελλάδα υπέγραψε με τη Γαλλία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τόνισα ότι η Συμφωνία αυτή ενισχύει ουσιαστικά τη δυνατότητα της Ευρώπης να χτίσει τον δικό της αμυντικό πυλώνα εντός του ΝΑΤΟ», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Είναι μία πολύ σημαντική Συμφωνία η οποία αναβαθμίζει γεωπολιτικά τη θέση της χώρας και ταυτόχρονα συνοδεύεται και από μία σημαντική επένδυση στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεών μας, ειδικά του Πολεμικού Ναυτικού. Επαναλαμβάνω ότι αγοράζουμε τα καλύτερα πλοία, στην καλύτερη τιμή, με τον γρηγορότερο χρόνο παράδοσης», σημείωσε επεξηγηματικά.

«Θα έχουμε την ευκαιρία αύριο, στη Βουλή, να συζητήσουμε αναλυτικά για αυτήν την ιστορική Συμφωνία. Και βέβαια όλοι θα τοποθετηθούν και θα αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους, καθώς σε μία ιστορική Συμφωνία ιστορικές είναι και οι ευθύνες όσων θα κληθούν δια της ψήφου τους να πουν ''ναι'' ή ''όχι'' σε μία Συμφωνία η οποία έχει πραγματικά εθνική διάσταση», δήλωσε επιπεόσθετα.

«Λυπάμαι που, δυστυχώς, κάποιοι δεν μπορούν να δουν πέρα από τις κομματικές παρωπίδες το πραγματικό εθνικό συμφέρον της χώρας», διαμύνησε ο πρωθυπουργός κλείνοντας.

Την Πέμπτη η ψήφιση της συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας στη Βουλή

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνογαλλική συμφωνία θα έρθει προς κύρωση στην Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου. Χθες με τη θετική ψήφο της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης υπερψηφίσθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής. Τη Συμφωνία καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.