Περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους κατά του covid έχει «στα σκαριά» το υπουργείο Υγείας, καθώς όπως αποκάλυψε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, «δε μπορεί να τιμωρούνται εξαιτίας των ανεμβολίαστων».

«Με το εμβόλιο είμαστε θωρακισμένοι»

Ειδικότερα, όπως ο ίδιος ανέφερε, χρειάζεται ένα καθεστώς μεγαλύτερης ελευθερίας στα σημεία που βρίσκονται πλήρως εμβολιασμένοι, διότι ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είναι τόσο μεγάλος και σημείωσε πως θα πρέπει οι εμβολιασμένοι «να φτάνουν στο σημείο κανονικότητας».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι σε μικτούς χώρους θα πρέπει να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για την προστασία των πολιτών και όχι για τιμωρία όσων έχουν αποφασίσει να μην κάνουν εμβόλιο, τονίζοντας ότι το σύστημα υγείας ενισχύεται ώστε να υπάρχει η δυνατότητα περίθαλψης σε όποιον τη χρειαστεί.

Ο κ. Πλεύρης δεν παρέλειψε να αναφέρει πως από τη στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο και μπορούν να γίνονται τεστ, το σύστημα υγείας είναι θωρακισμένο, «η οικονομία δεν κλείνει, δεν θα τιμωρηθούν οι εμβολιασμένοι έναντι των ανεμβολίαστων».

Το σχέδιο για τις παρελάσεις

Για τις παρελάσεις ανέφερε ότι μεσολαβούν τρεις εβδομάδες έως την 28η Οκτωβρίου και βασική αρχή της κυβέρνησης είναι να μην κλείνει η οικονομία και η κοινωνική δραστηριότητα, αφού υπάρχει το εμβόλιο, «αξιολογώντας όμως πάντοτε την επιδημιολογική εικόνα».

Έτσι, τόνισε πως ακόμη δεν υπάρχει οριστική απόφαση για τις παρελάσεις και αν δεν αποφασιστεί κάτι διαφορετικό θα διεξαχθούν κανονικά.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι στις περιοχές με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, τα κρούσματα κοροναϊού και οι νοσηλείες είναι σαφώς περισσότερες. Τέλος, αναφέρθηκε και στα σχολεία λέγοντας πως έχουμε ακόμη τη δυνατότητα για μαθήματα με ανοιχτά τα παράθυρα, ενώ επανέλαβε πως τα κρούσματα στα παιδιά είναι ακόμη λιγότερα από τον Αύγουστο.