Κατά την ομίλα του στην Βουλή όπου εξήγησε τι περιλαμβάνει η τροπολογία για τα μονοκλωνικά αντισώματα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επανέλαβε ότι δεν είναι για όλους και σίγουρα όχι για όσους ασθενείς νοσηλεύονται ήδη βαριά και δη σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση τόνισε: «Είναι επιστημονικά εκτεθειμένος όποιος προωθεί τα μονοκλωνικά ως αντίβαρο του εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός προλαμβάνει τη νόσηση. Αυτή είναι η λύση. Να εξηγηθούν αυτοί που λένε ότι τα εμβόλια είναι σε πειραματικό στάδιο αλλά θέλουν μονοκλωνικά τα οποία επίσης είναι σε πειραματικό».

Στο θέμα θέλησε να τοποθετηθεί ο Παύλος Πολάκης ο οποίος αφού έκανε λόγο για προσωπική του δικαίωση, και για «δολοφονία» της προσωπικότητάς του από όσους επί έναν χρόνο τον εμφανίζουν ως αρνητή και ψεκασμένο, είπε «Ξέρουμε κι εμείς ιατρική. Δεν θα την ξεχάσουμε. Δεν θα μας μάθει ο Τσιόδρας την ιατρική. Το 82,5% των θανάτων είναι ηλικίες άνω των 65. Είχα πει από την αρχή ότι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες. Η κυβέρνηση άφησε να πεθάνουν όσους πάνω από 65 δεν εμβολιάστηκαν ή εμβολιάστηκαν και δεν τους έπιασε το εμβόλιο».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε: «Αν η κυβέρνηση είχε φέρει 20.000 μονοκλωνικά είναι βέβαιο ότι θα είχαμε σώσει τουλάχιστον 6.000 συνανθρώπους μας. Πείτε με όπως θέλετε αλλά εγώ δεν μπορώ να το δεχθώ ούτε θα το συγχωρήσω στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ήρθε ο νους στην κεφαλή σας. Δυστυχώς ήρθε αργά, και θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει 7-8000 κόσμ層 συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης.

Ο υπουργός Υγείας αντέδρασε φυσικά σε έντονο ύφος απαντώντας στον κ. Πολάκη «ότι το φάρμακο που υποστήριζε ότι έπρεπε να έρθει στη χώρα τελικά ανακλήθηκε».

«Σε όσα λέει ο κ. Πολάκης δεν λέει ότι τελικά το φάρμακο που πρότεινε ανακλήθηκε και δόθηκε οδηγία ότι έπρεπε να έρθει μαζί με άλλη θεραπεία για να έχει αποτέλεσμα. Και αυτός μας έλεγε να το δώσουμε στον κόσμο. Και πάλι ενδεχομένως να υπάρξουν σοβαρές παρενέργειες με τα μονοκλωνικά. Για αυτό λέμε ότι δεν είναι για κάθε περίπτωση. Αν κύριε Πολάκη αντί να στέλνατε μηνύματα στο Facebook λέγατε στον κόσμο να εμβολιαστεί θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Καλή ανοσία λοιπόν γιατί μάλλον εδώ κοντά κάνατε και τη δεύτερη δόση», συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.