«Στο χώρο του σχολείου δεν δεχόμαστε κανενός είδος αντιπαράθεση», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, αναφορικά με τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Αναφορικά με τη δήλωσή του, ο κ. Κόπτσης σημείωσε: «Σε ένα ερώτημα ‘’μπορεί να υπήρχε ιδεολογική αντιπαράθεση;’’ Εμάς δεν μας άφορα και να υπήρξε ιδεολογική αντιπαράθεση, στο χώρο του σχολείου δεν δεχόμαστε κανενός είδος αντιπαράθεση! Μόνο με τα πορίσματα θα βεβαιωθούμε τι συμβαίνει και θα αποδώσουμε ευθύνες. Ήδη ξεκίνησε η επιβολή κάποιων ποινών όπου διαπιστώθηκε».

«Όχι μόνο δόθηκε εντολή για ΕΔΕ και για όλες τις διαδικασίες επιβολής ποινών, ήδη ξεκίνησε η διαδικασία επιβολής ποινών σε όποιους έχει αποδειχτεί ότι συμμετείχαν με τέτοιες έκνομες ενέργειες. Καμίας μορφής βία και καμίας μορφή αντιπαράθεση σε ένα δημοκρατικό χώρο δεν θα γίνει ανεκτή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γ.γ του υπουργείου Παιδείας.

«Δόθηκε εντολή για ΕΔΕ, θα ελεγχθεί ακόμη και η παραμικρή αμέλεια οποιουδήποτε είτε η εσκεμμένη ενέργεια», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, ο κ. Κόπτσης απάντησε: «Είναι μεμονωμένο περιστατικό γιατί στα 14.500 σχολεία που έχουμε σε όλη τη χώρα είναι στο μοναδικό σχολείο που παρουσιάστηκε αυτό το πολύ σοβαρό και κατακριτέο γεγονός. Για ‘’θύλακες’’ που λέτε δεν υπήρξε η παραμικρή ούτε προφορική ούτε γραπτή ενημέρωσή μας. ...Αν διαπιστωθούν τέτοιοι θύλακες δεν υπάρχει περίπτωση να μην επιβληθούν οι αυστηρότερες ποινές».

«Οι εντολές είναι να γίνουν άμεσα οι ΕΔΕ, εμείς ζητήσαμε άμεσα να έχουμε τα πορίσματα, οι διαδικασίες των πορισμάτων μπορεί να είναι και μήνας ή και περισσότερο εμείς όμως ζητήσαμε οι ημερομηνίες αυτές να μην ισχύσουν. Χθες από το Σύλλογο Διδασκόντων ζητήθηκε και δόθηκε εντολή στον περιφερειακό διευθυντή όποιος διαπιστωθεί, από τις κάμερες, ότι έχει παρανομήσει σήμερα να αποδοθούν ευθύνες και ποινές», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Σε ένα σχολείο που τώρα υλοποιούμε με νέα προγράμματα, με ένα μεταρρυθμιστικό έργο που αναβαθμίζει το σχολείο δεν θα επιτρέψουμε να αμαυρώσει κανείς ούτε μια ομάδα ελάχιστων ανθρώπων την εικόνα αυτή», διαμήνυσε κλείνοντας.