Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, καταδίκασε τα άγρια επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης τονίζοντας πως κάθε προσπάθεια διακοπής των μαθημάτων βρίσκει αντίθετη την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα κάθε προσπάθεια παράνομης διακοπής μαθημάτων» , είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση ζήτησε μια πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση από την υφυπουργό.

Ένας από αυτούς που αντέδρασαν ήταν και ο κ. Νίκος Φίλης  του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «βγήκαν από το σχολείο με καδρόνια χρυσαυγίτες και έβγαλε ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή και απλά καταδικάζετε; Δεν έχετε τόλμη. Ήταν τραμπουκισμός, τόσο πολύ είστε δεμένοι στο άρμα της ακροδεξιάς; Αφήνετε τους τραμπούκους να αλωνίζουν, ντροπή. Τι μήνυμα στέλνετε στους Χρυσαυγίτες με αυτό που λέτε τώρα», ενώ και ο κ. Ιωάννης Δελλής του ΚΚΕ ανέφερε πως δεν επρόκειτο για μια απλή διακοπή μαθημάτων, αλλά επιθέσεις φασιστικών ομάδων.

Στη δευτερολογία της η κυρία Μακρή είπε: «Απλώς είμαι προνοητική ως δικηγόρος και δεν θα πάρω θέση καθώς δεν γνωρίζω από μέσα τα πράγματα. Αυτά για συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή δεν έχουν αποδέκτη την κυβέρνηση ούτε κι εμένα προσωπικά».

Ο κ. Φίλης επανήλθε με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Ντροπή! Είναι αναγκαίο, με απόφαση της διεύθυνσης, να διακοπούν τα μαθήματα στα δύο ΕΠΑΛ και να συνεδριάσουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών με την παρουσία της υπουργού. Τώρα που εκδηλώνεται νέο κύμα μίσους, φανατισμού, βίας και χρυσαυγίτικης εγκληματικότητας είναι απαραίτητο να υπάρξει άμεση παρέμβαση και να σταλεί αποφασιστικό σήμα. Τα «από όπου κι αν προέρχονται» αποθρασύνουν τους δράστες και δημιουργούν τον κίνδυνο επανεμφάνισης του χρυσαυγιτισμού. Η κα Κεραμέως θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη σήμερα στα σχολεία, στη Θεσσαλονίκη».