Ενισχύεται από Δευτέρα η αστυνόμευση στο λεκανοπέδιο Αττικής, με επιπλέον 1.026 αστυνομικούς σε περιπολίες, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας.

Επίσης, από τον Νοέμβριο προστίθενται 100 περιπολικά στις μεταμεσονύκτιες βάρδιες, 12 με 6 το πρωί.

Ήδη τα αστυνομικά τμήματα έχουν αρχίσει να αυξάνουν το προσωπικό τους, όπως το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, στο οποίο εντάχθηκαν ακόμη 26 αστυνομικοί.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος σε εκπροσώπους του Τύπου έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, «από την 1η Νοεμβρίου θα έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε κατά 100 τα στελεχωμένα περιπολικά για περιπολίες τη νύχτα». «12-6 τη νύχτα θα περιπολούν στις γειτονιές», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας ότι «από τη Δευτέρα ξεκινά πρόσθετη στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων με 1.026 άνδρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ».

Οι αστυνομικοί θα είναι τελειόφοιτοι της σχολής Αστυφυλάκων.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του κ. Θεοδωρικάκου εντάσσεται στις σχεδόν καθημερινές επαφές που έχει ο υπουργός με στελέχη του σώματος και δημάρχους, προκειμένου να καταγράψει τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε υπηρεσία, αλλά κυρίως τα προβλήματα των πολιτών σε σχέση με την ασφάλεια και την εγκληματικότητα.