Έμμεση απάντηση στα όσα δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχετικά με την πολιτική ταυτότητα της ΝΔ έδωσε η βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον πρώην πρωθυπουργό, η κ. Μπακογιάννη  υποστήριξε ότι «κάθε φορά που η Νέα Δημοκρατία διευρύνθηκε, έγινε κυβέρνηση και πήρε μεγάλα ποσοστά. Όποτε συρρικνώθηκε έγινε αντιπολίτευση».

Η κα. Μπακογιάννη αρχικά τόνισε ότι δεν θέλει να αναφερθεί στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, ειδικά μια ημέρα όπως η σημερινή κατά την οποία με την ανακοίνωση της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία απαντώνται οι αιτιάσεις του Αντώνη Σαμαρά όσον αφορά στα εθνικά θέματα και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία.

«Η ΝΔ δεν μπατάρει ούτε δεξιά ούτε αριστερά»

Όμως... δεν κρατήθηκε να μην ταχθεί υπέρ της διεύρυνσης της ΝΔ, αν και εκτίμησε ότι «η ΝΔ δεν μπατάρει ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Είμαστε μία χαρά».

Στο ερώτημα εάν μπορεί κανείς αυτή τη στιγμή να αμφισβητήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η κα.Μπακογιάννη απάντησε:

«Δε νομίζω» και πρόσθεσε: «Έχω ζήσει τη ΝΔ με εσωκομματικά θέματα, δόξα τω θεώ δεν μας έλειψαν, είχαμε πάντοτε εσωκομματικά θέματα, είτε έτσι είτε αλλιώς, γιατί η ΝΔ είναι ένα μεγάλο δημοκρατικό κόμμα. Αυτήν τη στιγμή είναι η φάση που περνάμε τα λιγότερα ή σχεδόν καθόλου εσωκομματικά».