Με αναφορές στις ιστορικές ελληνογαλλικές σχέσεις του παρελθόντος αλλά και στο μέλλον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με το Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασαν στο Μουσείου του Λούβρου την έκθεση «Παρίσι-Αθήνα: Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας».

Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και στοχεύει στην ανάδειξη των δεσμών που ενώνουν την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε με νόημα ότι «το νέο κεφάλαιο σχέσης Γαλλίας-Ελλάδας, ίσως έχει σχέση με τη συνεργασία με την οποία και εγώ και ο πρόεδρος Μακρόν μαχόμαστε». Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του είπε χαρακτηριστικά ότι η σχέση Ελλάδας-Γαλλίας είναι «μια ιστορία αγάπης (un histoire d' amour)». «Τώρα πάμε να δειπνήσουμε και τώρα πάμε να μιλήσουμε για τα μεγάλα και τα σοβαρά» είπε αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο δείπνο του με τον Γάλλο πρόεδρο στο Ελιζέ, όπου θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - Γαλλίας, το οποίο θα ανακοινώσουν αύριο το πρωί οι δύο ηγέτες.
13
14


Screen_Shot_2021-09-27_at_22_23_54
Screen_Shot_2021-09-27_at_22_34_11

Το πρωθυπουργό και την σύζυγό του Μαρέβα Μητσοτάκη υποδέχθηκαν στο Λούβρο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ. Στα εγκαίνια της έκθεσης στο Λούβρο, παρόντες ήταν επίσης η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκες Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, η αντιδήμαρχος Αθηναίων Α. Ροκοφύλλου κ.α.


EN DIRECT | Au Musée du Louvre, le Président Emmanuel Macron et le Premier ministre grec Kyriákos Mitsotákis inaugurent l’expositio...

EN DIRECT | Au Musée du Louvre, le Président Emmanuel Macron et le Premier ministre grec Kyriákos Mitsotákis inaugurent l’exposition Paris-Athènes : Naissance de la Grèce Moderne.

Δημοσιεύτηκε από Élysée – Présidence de la République française στις Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021