Φανερά προβληματισμένος για το γεγονός ότι περίπου 600.000 συμπολίτες μας άνω των 60 δεν έχουν εμβολιαστεί, εμφανίστηκε, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου συζητήθηκαν οι παρατάσεις για τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού.

Ο κ. Πλεύρης αποκάλυψε ότι το 70% του ενηλίκου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, ωστόσο, στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60, η οποία θεωρείται και η πιο ευπαθής, έχει εμβολιαστεί το 80%, με συνέπεια περίπου 600.000 άνθρωποι σε αυτή την ομάδα να μην έχει εμβολιαστεί.

Για τα πλαστά πιστοποιητικά

Σχολιάζοντας το θέμα των πλαστών πιστοποιητικών, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι όπου υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία για ύποπτες συμπεριφορές γίνεται αμέσως έλεγχος και έκανε λόγο για περιστατικά με διασπορά, αλλά μεμονωμένα.

Μάλιστα ήταν κατηγορηματικός σχετικά με το ηλεκτρονικό σύστημα εμβολιασμού, τονίζοντας πως δεν παρουσίασε κενό, ωστόσο όταν κάποιος επίορκος μπαίνει με τα στοιχεία του, τότε είναι ευκολότερο να υπάρξει η παρανομία.

Τι είπε για τη Μυρτώ

Ο Θάνος Πλεύρης μίλησε για πρώτη φορά από τη θέση του υπουργού και για το θέμα της Μυρτούς, που εκκρεμεί καιρό τώρα, ανακοινώνοντας πως ήδη επικοινώνησε με την οικογένειά της για να λυθούν τα θέματα που θα καταστήσουν δυνατή τη μεταφορά της σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Και ως άνθρωπος και ως υπουργείο θα είμαι δίπλα της, ώστε αυτό το κορίτσι που υπήρξε θύμα εγκληματικής ενέργειας να αισθανθεί ότι η Πολιτεία είναι δίπλα της».