«Tο Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ δεν είναι Γραφείο Τύπου της ηγεσίας. Θα πρέπει να μάθει να απαντάει όχι εκ μέρους του ενός υποψηφίου αλλά εκ μέρους συνολικά του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μέχρι τέλους» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο, η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, αναφερόμενη για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και αν θα πρέπει να γίνει μια δημόσια αντιπαράθεση των υποψηφίων.

«Δεν μπορεί να λειτουργούμε με έναν φοβικό και κλειστό τρόπο απέναντι στη βάση όπου όλη αυτή η συζήτηση για την αλλαγή ηγεσίας και στρατηγικής, με αφορμή του να ξεφύγουμε από το 6%, έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Σαφώς και δεν μπορεί να σταματήσουν οι εκδηλώσεις που θα μιλούν οι υποψήφιοι και αυτό θα πρέπει να γίνει και περισσότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς πάμε για έναν πολύ γενναίο και ανοιχτό διάλογο ο οποίος γίνεται στη βάση και νομίζω ότι πολλοί δικοί μας άνθρωποι θεωρούν ότι άργησε», υπογράμμισε η κ. Γιαννακοπούλου.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ σημείωσε: «Έχουμε τεράστια ανησυχία και αβεβαιότητα όλοι οι γονείς, ζούμε όλοι με έναν τρόμο γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Βλέπουμε να υπάρχει αυξητικότατη τάση στα παιδιά και τα πράγματα είναι επικίνδυνα. Όλη αυτή την ανησυχία την μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το θέμα του πρωτόκολλου στο οποίο επιμένει η κα Κεραμέως για το 50 συν 1».

«Δηλαδή θα πρέπει να κολλήσει η μισή τάξη για να κλείσει ένα τμήμα; Αυτό είναι άκρως επικίνδυνο. Αυτό δεν το λέω μόνο εγώ ως μητέρα, το λένε οι ειδικοί που βγαίνουν και λένε ξανασκεφτείτε την αναθεώρηση αυτού του πρωτοκόλλου. Φοβάμαι ότι το σχέδιο το οποίο έχει ανακοινωθεί είναι απολύτως ανεπαρκές και επικίνδυνο», διευκρίνισε η ίδια.

«Χρειάζεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο η επικοινωνιακή προσπάθεια για τον εμβολιασμό που περίπου φαίνεται σαν η κυβέρνηση να έχει παραδοθεί. Σαν να έχει φτάσει σε ένα όριο και να μην μπορεί να κάνει κάτι άλλο όσον αφορά την επικοινωνία για τον εμβολιασμό», δήλωσε επιπρόσθετα.

Αναφορικά με το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, η κ. Γιαννακοπούλου επισήμανε: «Εγώ ήμουν εισηγήτρια του ΚΙΝΑΛ το καλοκαίρι όσον αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και έψεξα την κυβέρνηση της ΝΔ γιατί όφειλε να το είχε κάνει αυτό και πιο νωρίς και με μεγαλύτερη ευρύτητα, σε περισσότερες επαγγελματικές κατηγορίες οι οποίες έρχονται σε επαφή με το κοινό. Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο δυστυχώς υπήρξε μια καθυστέρηση. Θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσει διαρκώς και χωρίς ηττοπάθεια η καμπάνια ευαισθητοποίησης ενημέρωσης, να συνεχίσει όλη η ιστορία με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών».

«Πρέπει να ανοίξει μια ευρύτερη συζήτηση... Το μήνυμα από την πλευρά της κυβέρνησης πρέπει να είναι πολύ πιο ξεκάθαρο γιατί πολλές φορές θολώνει, με πολλά πισωγυρίσματα, πολλά μπρος πίσω και αυτό είναι κάτι το οποίο δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη αβεβαιότητα και ανησυχία στον κόσμο», συμπλήρωσε.

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Σπίρτζη για τη γυναικοκτονία στη Ρόδο, τόνισε: «Υπήρχε αυτή η απαράδεκτη, η αδιανόητη δήλωση του κ. Σπίρτζη με αφορμή τη γυναικοκτονία. Την ώρα που θρηνούμε για άλλη μια γυναικοκτονία στη Ρόδο και προβληματιζόμαστε για όλη αυτή την αυξητική τάση αυτού του νοσηρού φαινομένου είναι αδιανόητο κάποιοι να το εργαλειοποιούν».

«Η δήλωση του κ. Σπίρτζη νομίζω ότι είναι το λιγότερο απαράδεκτη και χυδαία και δείχνει μια απολύτως νοσηρή αντίληψη για το πώς πρέπει να ασκείται η αντιπολίτευση. Οι γυναίκες δεν είμαστε εργαλείο στα χέρια κανενός πολιτικού», διαμήνυσε κλείνοντας.