Στο συνδυασμό αμυντικής διπλωματίας και της εξωτερικής πολιτικής, που ισχυροποιεί τις εθνικές θέσεις για την ισχυροποίησή της αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων των ανακαινισμένων κτηριακών υποδομών του 5ου Λόχου μαθητών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στη Βάρη Αττικής, κατόπιν αποκλειστικής δωρεάς της τράπεζας Eurobank, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση.



«Μέσα από συνδυασμένες ενέργειες στο χώρο της αμυντικής διπλωματίας και της εξωτερικής πολίτικης, η χώρα επιδιώκει την ισχυροποίηση της ασφάλειάς της και την ανάδειξη του σταθεροποιητικού και εποικοδομητικού ρόλου της, ως κινητήρια δύναμη θετικών εξελίξεων, για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου», τόνισε μεταξύ άλλων ο ΥΦΕΘΑ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Μητροπολίτης Γλυφάδος, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντώνιος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τραπέζης Eurobank Γεώργιος Ζανιάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος αυτής Φωκίων Καραβίας, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Σταύρος Ιωάννου, καθώς και ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακαίνιση του κτηρίου συνδράμει στην προσπάθεια αναβαθμίσεως και ενισχύσεως των υποδομών του αρχαιότερου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας, καθώς οι Ευέλπιδες θα μπορούν πλέον σε ένα νέο, σύγχρονο περιβάλλον διαβίωσης, να αφιερωθούν απρόσκοπτα στις απαιτητικές υποχρεώσεις της ανώτατης στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαιδεύσεώς τους.