Ύστερα από δύο εικοσιτετράωρα και αλλεπάλληλες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ -όπου επιτέθηκαν με σφοδρότητα στον Στέλιο Κούλογλου για το άρθρο του περί «ισοπαλίας μετά από έναν ανιαρό αγώνα»- το θέμα θεωρείται λήξαν για την Κουμουνδούρου καθώς ο ευρωβουλευτής έκανε διορθωτική δήλωση όπου δήλωνε πίστη στο κόμμα και τον… Αλέξη Τσίπρα.

Σε χθεσινοβραδινή συνέντευξη μάλιστα αποκάλυψε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο είχε μια φιλική συζήτηση και επέμεινε στο ότι οι λόγοι της παρέμβασής του ήταν καθαρά επικοινωνιακοί.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που ενόχλησε περισσότερο τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν η διαπίστωση του Ευρωβουλευτή ότι η αντιπαράθεση στη ΔΕΘ ήρθε ισοπαλία -αν και όπως λένε μια τέτοια αναφορά είναι προσβλητική για τον αρχηγό του κόμματος- αλλά το γεγονός ότι εμφανίστηκε να διαφωνεί με την άποψη που είχε εκφράσει ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το ποιος θα είναι πρωθυπουργός στην περίπτωση που προκύψει προοδευτική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για την προοδευτική διακυβέρνηση είχε απαντήσει σε τρείς σχετικές ερωτήσεις λέγοντας ότι «ανάμεσα στο πριν τις εκλογές και στο μετά μεσολαβεί ένα γεγονός. Η λαϊκή ετυμηγορία. Το εκλογικό αποτέλεσμα. Τα ζητήματα αυτά θα τα λύσει ο κόσμος με την ψήφο του».

Με την απάντηση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς εννοούσε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ φτάσει τα ποσοστά των εκλογών του Ιουλίου του 2019 και το ΚΙΝΑΛ πάρει μονοψήφια ποσοστά τότε δεν υπάρχει κανένα θέμα συζήτησης αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι ο κορμός της προοδευτικής διακυβέρνησης και άρα ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός.

Στην πραγματικότητα με την παρέμβασή του ο Στέλιος Κούλογλου άφηνε να εννοηθεί ότι, ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να προσφέρει την πρωθυπουργία στο συνεργαζόμενο κόμμα ανεξάρτητα με τα ποσοστά των δύο κομμάτων.

Η αντίδραση πάντως των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει ότι πλέον ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να μην αφήνει τα θέματα εσωστρέφειας να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

Αυτό φάνηκε όχι από τη δήλωση του Παύλου Πολάκη που είναι ο συνήθης ύποπτος αλλά από την αντίδραση του Δημήτρη Παπαδημούλη με τον οποίο είχε επικοινωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας, και τις δηλώσεις του Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλου και του ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη.