«Ορθά ο πρωθυπουργός έθεσε στο επίκεντρο τη νέα γενιά και θεωρώ ότι εφόσον τώρα έχουμε ανάπτυξη 5,9% και εφόσον και αυτή η ανάπτυξη όπως φαίνεται μπορεί και να αναθεωρηθεί, πρέπει να κατευθυνθεί στην αύξηση του κατώτατου μισθού. Επίσης, ένας δημοσιονομικός χώρος πρέπει να δοθεί στους συνταξιούχους, ειδικά στους χαμηλοσυνταξιούχους, διότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκοψε το ΕΚΑΣ, κάποιοι πήραν αναδρομικά, από τις δικαστικές αποφάσεις, κάποιοι περιμένουν να πάρουν αναδρομικά, δεν τα έχουν πάρει ακόμα, αλλά υπάρχουν και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που δεν έχουν πάρει τίποτα».

Τα παραπάνω τόνισε η Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Άννα Ευθυμίου, μιλώντας σήμερα στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος».

«Υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι, που πρέπει να μείνουν στην πατρίδα μας, πρέπει να κάνουμε την ανάσχεση του brain drain και αυτό θα γίνει με θέσεις καλά αμειβόμενες, οι οποίες θα είναι σταθερές», πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενη στο θέμα των ημερών που αφορά σε διαδικτυακή πλατφόρμα παραγγελιών, σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι πως η κριτική μου βρίσκει ένα γόνιμο έδαφος σ΄ότι αφορά ένα κομμάτι αφορούσε και σ` αυτές τις συνεργατικές πλατφόρμες για τις οποίες η δική μου νομική άποψη ήταν συγκεκριμένη: ότι αυτή η φύση της εργασίας προσιδιάζει πιο πολύ προς την εξαρτημένη μορφή εργασίας, δηλαδή να είναι όλοι μισθωτοί. Αυτή ήταν η άποψη μου. Και το ν/σ πολύ σωστά έρχεται και θεσπίζει συνδικαλιστικά δικαιώματα, έρχεται και θεσπίζει κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, όμως θεωρώ ότι έπρεπε να στραφεί μόνο στην εξαρτημένη σχέση εργασίας και να αποκλείσει το ενδεχόμενο των αυτοαπασχολούμενων ή των συνεργατών ή να το περιορίσει σε πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις».