«Το αποτέλεσμα της διαβούλευσης μου περιλαμβάνει ΠΑΣΟΚ, ήλιο και πράσινο χρώμα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι ο ίδιος θα ανακόψει την πορεία του Αλέξη Τσίπρα που δανείζεται σύμβολα και χρώμα από το παλαιό ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη ανέφερε ότι θα ψήφιζε την γονική παροχή που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ενώ για το «καλάθι» Τσίπρα είπε ότι τώρα που υπάρχει δημοσιονομικός χώρος γίνεται πλειοδοσία.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στα Παραπολιτικά 90,1

Με αφορμή την χθεσινή παρουσία της πολιτικής του διακήρυξης, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ανέφερε: «Είχα 3 μήνες την διακήρυξη μου σε διαβούλευση και χθες παρουσίασα το αποτέλεσμα της διαβούλευσης που μεταξύ πολλών άλλων περιλαμβάνει ως βασικά θέματα το ΠΑΣΟΚ και όχι ΚΙΝΑΛ, ένα. Δυο, ότι κανένας απ’ αυτούς που ήρθαν όταν όλοι έφευγαν δεν θα φύγει, αλλά η ομοσπονδιακή λειτουργία του κόμματος θα τους επιτρέπει, όπως γινόταν επί συμπαράταξης το 2016, να εκφράζονται σε όλα τα όργανα του κόμματος αλά ΠΑΣΟΚ. Ήλιος, χρώμα πράσινο! Αυτό είναι ταυτοτικό θέμα που παράγει πολιτικό αποτέλεσμα πολύ περισσότερο απ’ όσα μπορεί να φαντάζεται κάποιος που δεν ξέρει το χώρο. Διοτι το άκουσμα αυτού του ονόματος συνδέει τον πολίτη με τις καλές μέρες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας κι αυτομάτως αυτό δημιουργεί μια πολιτική ελπίδα όταν απέτυχε η Αριστερά με τον Τσίπρα και όταν σήμερα πάρα πολλοί πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι από τον Μητσοτάκη».

Ερωτηθείς μήπως ο κ. Τσίπρας προλάβει να «κλέψει» τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ πριν προλάβουν να τα επαναφέρουν, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Όχι δεν γίνεται αυτό. Δεν γίνεται και νομικά και ουσιαστικά πολιτικά, θα γίνεται όμως πλαγίως όσο το εκλογικό ποσοστό μας είναι 5-6-7%, βρίσκει και κάνει. Και γίνεται η λεηλασία στελεχών, σημαντικών στελεχών, από τη ΝΔ. Θα ήθελα να ήξερα, χωρίς να μέμφομαι τους ανθρώπους, τους συμπαθώ, τους εκτιμώ αλλά θα ήθελα να ‘ξερα έχουν διαβάσει την ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ; Θα πολιτευτούν με την ΝΔ; Έρχονται διλλήματα και γι’ αυτούς. Η λεηλασία δεν γίνεται μόνο από το ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται και από τη ΝΔ».

«Ο κος Τσίπρας που δεν έχει σύμβολο, που δεν έχει χρώμα, που δεν έχει ήχο, δανείζεται επειδή βρίσκει και κάνει. Αυτή την πορεία θα του την ανακόψουμε! Και γι’ αυτό κάνουμε εκλογές, για να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές αρχηγού, πολιτικών, νοοτροπίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν βρει ακόμα μετά την ήττα του ΄19 βηματισμό και επειδή δεν έχουν βρει βηματισμό δεν ξέρουν τι αντιπολίτευση να κάνουν κατά βάση συνεχίζουν και την πορεία της διακυβέρνησής τους σε άλλο πόστο. Ο λαός τους τ’ έδωσε όλα και δεν ξέραν τι να το κάνουν πέρασαν τρία χρόνια από τότε, έχασαν στις εκλογές και ακόμα δεν έχουν συνέλθει. Κανείς δεν ξέρει τι είναι αυτό το κόμμα. Είναι ένα κόμμα της Κεντροαριστεράς όπως εμφανίζεται με έναν τρόπο επιδερμικό πολλές φορές; Δεν είναι. Είναι ένα κόμμα της Αριστεράς; Δεν είναι. Συμμετέχει στην Ευρώπη στην Αριστερά και σε ότι αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς πηγαίνει παρατηρητής στους αριστερούς και στους δημοκράτες. Αυτό το tutti frutti, αυτό το ''λίγο από όλα'' δεν είναι αυτό που ζητάει ένας πολίτης σήμερα που μετά από τρία μνημόνια και την πανδημία θέλει απλότητα, καθαρότητα, αποτελεσματικότητα και μετριοπάθεια», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν θέλει να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Ραγκούσης, απάντησε: «Όχι, ισχύει το ίδιο όχι που ισχύει και για τους άλλους. Είμαι σε συζήτηση με μια πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κακό με κάποιο στέλεχος πολιτικό το οποίο δεν ευδοκίμησε σε μια παράταξη να έχεις επαφές, ενδεχομένως να ταυτιστείς κιόλας στην πορεία αλλά όταν ένα στέλεχος γίνεται βουλευτής, υπουργός, παίζει πρώτο ρόλο στη Βουλή, μάχεται συγκρούεται, καθυβρίζει ενίοτε ε! πως μετά θα πεις... απώλεια κοντής μνήμης θα πάθουμε;».

Ερωτηθείς αν φοβάται ότι κάποια στελέχη του ΚΙΝΑΛ θα φύγουν μετά την ενδεχόμενη εκλογή του στην προεδρία του κόμματος, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε: «Όχι, η ενότητα προϋποθέτει την επιλογή αυτών που συμμετέχουν στον αγώνα για την ηγεσία. Όταν έχασα το 2015 από την κα Γεννηματά ήμουν δίπλα της άρα έχω βιογραφικό που λεει ότι ''ο Λοβέρδος δέχεται τ’ αποτελέσματα'', αυτό θα ζητήσω να το κάνουν όλοι. Πέρα από αυτό που έχει να κάνει με τις διαθέσεις, τη συντροφικότητα, την πίστη στην ενότητα υπάρχει και κάτι άλλο το οποίο στην πολιτική είναι πιο βέβαιο και στέρεο είναι οι αριθμοί. Εάν η δημοσκοπική ανάταξη έρθει γρήγορα όπως πιστεύω τότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα γιατί η ελπίδα ενός μεγάλου κόμματος συσπειρώνει».

Ερωτηθείς ποια μέτρα του κ. Μητσοτάκη θα υπερψήφιζε, διευκρίνισε: «Τις 800 χιλιάδες δωρεά γονική ναι, με χίλια. Εγώ ως ένας άνθρωπος της κοινωνίας, της εργασίας και του επαγγέλματος σας λεω ότι αυτό απασχολεί πάρα πολλές χιλιάδες ανθρώπους. Αυτό όμως που θα έλεγα στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Τσίπρα και θα το είχα κάνει σημαία της παράταξης αν ήμουν εγώ υπεύθυνος για τη χάραξη της πολιτικής, θα έλεγα ότι η μεγαλύτερη βοήθεια σε έναν άνθρωπο που από τα χαμηλά στρώματα προσπαθεί να πλησιάσει τα μεσαία ήταν το ΕΚΑΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ το εξαφάνισε το 2015 και ο κ. Μητσοτάκης δεν το επανέφερε γιατί τα μέτρα του κ. Μητσοτάκη είναι βραχυπρόθεσμα, είναι με τα χρήματα του δημοσιονομικού χώρου που δίνει η πανδημία».

ΔΗΜ: Από το «καλάθι» Τσίπρα τι θα παίρνατε;

«Όπως τον άκουσα είδα ότι τώρα που υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, όχι μόνο ο κ. Τσίπρας και άλλοι, γλιστρούν κατευθείαν στην συγκέντρωση που μετατρέπεται σε πάρτι που μου θυμίζει τις κακές περιόδους της ακμής που έφερε παρακμή. Εγώ στο πάρτι αυτό δεν πρόκειται να συμμετάσχω, να αρχίσω να λεω «800 είπε ο Τσίπρας, 1.000 εγώ». Λεω όχι στην πλειοδοσία, αυτό το πάρτι είναι επικίνδυνο...», διαμήνυσε κλείνοντας ο κ. Λοβέρδος.