Για στοχοποίηση της μεσαίας τάξης και για συνειδητά ψέματα κατηγορούν κυβερνητικά στελέχη τον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

«Οι πολίτες κατάλαβαν ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά σχέδια για τη χώρα και τη μεσαία τάξη», λένε κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με το protothema.

Κατά την άποψη των κυβερνητικών πηγών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται σε ολόκληρη την κοινωνία δρομολογώντας στην πράξη την ενίσχυση των εισοδημάτων και την αύξηση του πλούτου ώστε να μοιραστεί πρώτα σε όσους έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη κι έπειτα σε όλους τους πολίτες το μέρισμα της ανάπτυξης.

Αντιθέτως, υποστηρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έδειξε την επιλογή του να διχάσει και να λειτουργήσει τιμωρητικά απέναντι στη μεσαία τάξη.

Όπως επιχειρηματολογούν, για πρώτη φορά από το 2019, κατά τη διάρκεια της παρουσίας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν στην ίδια γραμμή, την γραμμή της στοχοποίησης της μεσαίας τάξης.

Συνειδητά ψέματα για γονικές παροχές και δωρεές

Επιπλέον, τα στελέχη κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα ότι είπε εν γνώση του ψέματα σχετικά με τις αφορολόγητες γονικές παροχές και δωρεές μέχρι του ποσού των 800.000 ευρώ, δεδομένου ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από 11 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνουν και τις καταθέσεις που φορολογούνταν μέχρι σήμερα με 10% από το πρώτο ευρώ αλλά και τα αγροτεμάχια, τα αυτοκίνητα, ακόμη και την αξία των μικρών επιχειρήσεων.