«Επιστροφή στις ρίζες του 2014 για τον Αλέξη Τσίπρα, η παρουσία του στη ΔΕΘ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει μια «κακή και κουτή» αντιπολίτευση και δεν κερδίζει τίποτα στις δημοσκοπήσεις.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε ότι οι εκλογές δεν προναγγέλονται και η εκλογολογία θα πρέπει να σταματήσει καθώς είναι καταστροφική για τη δουλειά που πρέπει να γίνει.

Την ίδια στιγμή απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΚΕ και του κόμματος Βελόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ακόμη ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε πως η ΝΔ δεν πρέπει να επαναπαυτεί και να καβαλήσει καλάμι και είπε πως το κόμμα πρέπει να κάνει στροφή στην κοινωνία, όπως αναβάθμιση του ΕΣΥ, ενίσχυση της δημόσιας παιδείας και ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.

Παράλληλα εκτίμησε πως δεν έχουν περάσει στον κόσμο τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ενώ σημείωσε ότι χιλιάδες οικογένειες θα ωφεληθούν από το μέτρο για τις γονικές παροχές.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει η δυνατότητα για τη δημιουργία κόμματος δεξιά της ΝΔ, απάντησε πως μπορεί να συμβεί αλλά δεν θα έχει καμία τύχη.
Τέλος σημείωσε πως κρούσεις γίνονται σε στελέχη της ΝΔ που δεν εξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στα Παραπολιτικά 90,1

Αναφερόμενος στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε: «Ο τίτλος είναι «επιστροφή στις ρίζες» δηλαδή επιστροφή στις ρίζες του ’14 και στις ρίζες του ‘15 στη ΔΕΘ, ξεχνώντας όμως μια βασική παράμετρο ότι τότε δεν υπήρχε παρελθόν, τώρα όμως υπάρχει παρελθόν».

Για τις εξαγγελίες του προέδορ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε: «Θα έπρεπε να είμαι χαρούμενος γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει όχι την κακή αντιπολίτευση, συνεχίζει κουτή αντιπολίτευση και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, παρά τα σκαμπανεβάσματα του τελευταίου διμήνου που έχει η ΝΔ από αυτογκόλ και μόνο και όχι εξαιτίας της αντιπολίτευσης, όπως βλέπει δεν κερδίζει απολύτως τίποτα. Μπορεί κάποιοι ψηφοφόροι της ΝΔ να μπαίνουν σε στάση αναμονής ούτε ένας δεν φεύγει να πάει απέναντι. Όμως να στείλω το μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός μου, μη το δέσουμε και μην καβαλήσουμε το καλάμι και νομίζουμε ότι όλα θα πάνε έτσι μέχρι να έρθει η ώρα των εκλογών».

Για την εκλογολογία, επισήμανε: «Οι εκλογές δεν προαναγγέλλονται οι έκτακτες απλά αναγγέλλονται. Αυτή η εκλογολογία που έχει αρχίσει καλό είναι να σταματήσει άμεσα διότι αυτό το πράγμα είναι διαλυτικό σε ότι αφορά την μακροχρόνια οργάνωση».

Ερωτηθείς πόσο ρεαλιστικό είναι να δημιουργηθεί μια «προοδευτική κυβέρνηση» από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κακλαμάνης απάντησε: «Πρόκειται το ΚΚΕ να συνεργαστεί με τον Τσίπρα; Με την ΝΔ υπάρχει και μια στις χίλιες, με τον Τσίπρα δεν υπάρχει απολύτως καμία. Θα θελήσει να ξαναπάρει κόμμα παρόμοιο με αυτό του κ. Καμμένου, τον κ. Βελόπουλο; Δεν νομίζω ούτε αυτό, ε! δεν φτάνουν οι άλλοι. Για αυτό λεω κουτή αντιπολίτευση».

Ερωτηθείς αν είναι ρεαλιστικό να πάρει στις επόμενες εκλογές αυτοδυναμία η ΝΔ, απάντησε: «Θα το δείτε συνδυαστικά με το τι παίρνει η αντιπολίτευση, στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπερψηφίζονται κυβερνήσεις , καταψηφίζονται κυβερνήσεις και για αυτό και είπα να μην επαναπαυτούμε στο ότι μέχρι στιγμής ότι παίζουμε σχεδόν χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο. Να μην καβαλήσουμε καλάμια και να αρχίσουμε να δουλεύουμε συστηματικά. Ωραία είναι τα μακρόχρονα και μεγαλεπήβολα που ακούσαμε και από τον κ. Μητσοτάκη αλλά πιστεύω ότι τα δύο χρόνια που απομένουν ή το ενάμιση δεν ξέρω τι έχει το μυαλό του ο πρωθυπουργός, πρέπει να κάνουμε στροφή στην καθημερινότητα του πολίτη και σε συγκεκριμένους τομείς. Ο ένας τομέας είναι η δημόσια υγεία και το ΕΣΥ».

«Ανεξάρτητα το τι φρεσκάρισμα του χρειάζεται η ενίσχυση στη δημόσια υγεία και στο εθνικό σύστημα υγείας πρέπει να γίνει άμεσα διότι είναι ένα κομμάτι της πολιτικής που έρχεται σε άμεση επαφή με τον πολίτη. Το δεύτερο είναι η ενίσχυση της δημόσιας παιδείας. Έγιναν ουσιαστικά βήματα φέτος, έγιναν χιλιάδες προσλήψεις μονίμων καθηγητών και δασκάλων κάτι που είχαμε να το δούμε καιρό. Η ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και τα εθνικά θέματα. Για μένα αυτοί είναι οι τέσσερις πυλώνες που πρέπει να δωσουμε τεράστια προσοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχουν «καλαμοκαβαλάρηδες» στη ΝΔ, επισήμανε: «Κατά την άποψή μου ναι και νομίζω ότι το υπαινίχθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και έστειλε τα μηνύματα του αλλά κάποιες φορές ξέρετε ότι τα μηνύματα πρέπει να παίρνουν πολύ συγκεκριμένη μορφή, με πολύ συγκεκριμένη απόφαση και συγκεκριμένο δια ταύτα όχι απλά τραβάμε το αυτί. Πρέπει το μήνυμα να είναι σαφές».

Αναφορικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο βουλευτής της ΝΔ διευκρίνισε: «Όχι δεν έχουν περάσει στον κόσμο παραδείγματος χάριν η γονική παροχή, ένα μέτρο το οποίο καταχέριασε χθες ο κ. Τσίπρας και είπε ότι το έκανε ο Μητσοτάκης γιατί αφορά ένα 0,14% που είναι οι φίλοι του. Αυτά είναι αστεία πράγματα, θα δείτε πόσες χιλιάδες οικογένειες θα ωφεληθούν από αυτό το πράγμα. Αυτό είναι ένα μέτρο που αγγίζει μεγάλα κοινωνικά σύνολα. Μας δουλεύει ο κ.Τσίπρας; Αυτούς που υπαινίχθηκε με το 0,14 έχουν ανάγκη από γονικές παροχές; Αυτών οι περιουσίες τους είναι σε εταιρείες εγχώριες και εξωχώριες δεν έχουν ανάγκη να γράψουν στα παιδιά τους με γονικές παροχές, τις εταιρείες μεταβιβάζουν και τις μετοχές».

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι υπάρχει χώρος δεξιά της ΝΔ για ένα νέο κόμμα, ξεκαθάρισε: «Είναι άλλο αν υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί, και αυτό ναι μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί και άλλο τι τύχη θα έχει. Κατά την άποψή μου δεν θα έχει καμία τύχη. Νομίζω κρούσεις γίνονται σε στελέχη της ΝΔ που δεν εξελέγησαν βουλευτές».

Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, απάντησε: «Όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές εφόσον το επιθυμούν και δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος αυτοδικαίως είναι υποψήφιοι. Αυτό είναι το ένα το δεύτερο είναι ότι εφόσον είναι σε υγεία έτσι όπως είμαι τώρα ναι θα ξανακάνω αίτηση στο κόμμα του να είμαι υποψήφιος. Ο τελικός κριτής είναι ο εκάστοτε πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος».