Στο θέμα της ακρίβειας και ιδιαίτερα στην ενέργεια θα επικεντρωθεί στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας καθώς, όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «τους επόμενους εννέα μήνες το κόστος που θα προκύψει από την αύξηση στη χονδρική τιμή του ρεύματος θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα».

Σχολιάζοντας μάλιστα το θέμα ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος αναρωτήθηκε δημοσίως: «Ξέρετε πόσο είναι το κονδύλι που ανακοίνωσε η ΝΔ για να την καλύψει; Μόλις 150 εκ. ευρώ -δηλαδή 9 ευρώ τον μήνα για τα νοικοκυριά μέχρι τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για αστείο κονδύλι. Αντί η κυβέρνηση να παρέμβει ουσιαστικά στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ και μέσω της ΡΑΕ στις αυξήσεις του ρεύματος, τελικά επιχορηγεί αυτούς που κερδοσκοπούν στο ρεύμα και τα υπερκέρδη των επιχειρηματιών που έχουν στήσει καρτέλ».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε ότι το ζήτημα της ακρίβειας και του κατώτατου μισθού είναι κεντρικά ζητήματα για την αξιωματική αντιπολίτευση, προαναγγέλλοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα ζητήσει από το βήμα της ΔΕΘ την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. «Είμαστε η μοναδική χώρα στην ΕΕ με μισθό κάτω του επιπέδου του 2010. Τελείως αντίθετα με την ευρωπαϊκή τάση. Στην Ε.Ε. ο μέσος όρος κάλυψης των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις είναι στο 60%, στην Ελλάδα είμαστε στο 14%. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει τη βαλκανοποίηση της αγοράς εργασίας δυστυχώς», ανέφεραν χαρακτηριστικά .

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναφερθεί ακόμα στην ενίσχυση του ΕΣΥ, το Ταμείο Ανάκαμψης και τα εργασιακά ζητήματα.