«Το πακέτο μέτρων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ απαντά στις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί έως την προς την επερχόμενη ακρίβεια», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1, και στην εκπομπή ''Secret'', με τον Παναγιώτη Τζένο,  ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα ο  κ. Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος και πρόθεση από την κυβέρνηση για κάτι τέτοιο.

Ακόμη επισήμανε πως είναι σημαντικά τα μέτρα για τις επιχειρήσεις, όπως η επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής, η μείωση του φόρου κατά 2 μονάδες και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις μονάδες. Επιπρόσθετα ο υπουργός τόνισε πως εάν προσθέσεις και την επιδότηση του ρεύματος οι επιχειρήσεις θα πάνε καλά.

Αναφορικά με την πανδημία, είπε ότι για την Ελλάδα τελείωσε καθώς υπάρχει μεγάλο ποσοστό εμβολιασμών και νοσησάντων που συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους. Αναφορικά με τους ανεμβολίαστους, δήλωσε πως θα έχουν περιορισμούς.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1

Αναφορικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε: «Είχαμε αποφασίσει, το οικονομικό επιτελείο, να μην υπάρξει διαρροή των μέτρων ακριβώς για να μπορούμε να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό συνολικά την πρότασή μας και τις αποφάσεις μας για το μέλλον του. Πιστεύω ότι το πακέτο αυτό όπως παρουσιάστηκε από τον κ. Πρωθυπουργό απαντάει σε όλες τις ανησυχίες που είχαν εγερθεί το τελευταίο διάστημα από διαφόρους δημοσιογράφους και πολιτικούς ως προς την επερχόμενη ακρίβεια λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού και το κυριότερο δείχνει ένα σαφές στίγμα ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει να γνωρίζει ότι όταν η οικονομία μας πηγαίνει καλά θα είναι και ο ίδιος κερδισμένος».

Αναφορικά με την φημολογία για πρόωρες εκλογές, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε: «Την μισή περίοδο μιλάμε για ανασχηματισμό και όταν γίνεται ανασχηματισμός μιλάμε για εκλογές, και μετά ξαναμιλάμε για ανασχηματισμό κοκ. Δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν πρόωρες εκλογές, δεν έχουμε πρόθεση να κάνουμε πρόωρες εκλογές ούτως ή άλλως προηγούμαστε με διψήφιο αριθμό στις δημοσκοπήσεις. Κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν ζητάει εκλογές άρα γιατί συζητάμε αυτό το θέμα. Άμα θέλει η αντιπολίτευση να ζητήσει εκλογές, έχετε ακούσει κανένα κόμμα της αντιπολιτεύσεως να ζητάει εκλογές;».

Αναφορικά με τα μέτρα για τις επιχειρήσεις, ο υπουργός διευκρίνισε: «Το πρώτο και το πιο σημαντικό μέτρο είναι η μείωση της επιστροφής της επιστρεπτέας προκαταβολής σε σχέση με τη μείωση του τζίρου που έχει η επιχείρηση ’19 με ’20. Οι επιχειρήσεις πάθανε πραγματικά πολύ μεγάλη ζημία θα επιστρέψουν ένα πάρα πολύ μικρό κομμάτι και αυτό πηγαίνει κλιμακωτά. Περίπου το 80% των επιχειρήσεων θα επιστρέψει λιγότερα χρήματα από αυτά που είχε προϋπολογίσει άρα όλες οι επιχειρήσεις πήραν αμέσως μια σημαντική χρηματοδοτική ενίσχυση. Το δεύτερο είναι η μείωση του φόρου κατά 2 μονάδες, από το 24 στο 22, μόνιμο μέτρο και η εξακολουθητική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 μονάδες. Αυτά αθροιστικά είναι σημαντικότατα μέτρα για τις επιχειρήσεις, αν σε αυτό προσθέσεις την επιδότηση του ρεύματος για την χαμηλή τάση για μικρομεσαία επιχείρηση αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις μας μέχρι τέλος του χρόνου δεν θα έχουν καμία αύξηση ούτε στο ρεύμα και θα μπορούν να είναι πολύ ανταγωνιστικές».

Ερωτηθείς αν οι επιχειρήσεις θα φανούν συνεπείς και δεν θα υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Η αγορανομική διάταξη που έχω ψηφίσει για το συγκεκριμένο περιθώριο κέρδους που ίσχυε προ της πανδημίας εξακολουθεί να ισχύει. Οι έλεγχοι που κάνουμε από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτού είναι ασταμάτητοι και ως προς το μεγάλο θέμα αν υπάρχουν καρτέλ στην αγορά ήδη η επιτροπή ανταγωνισμού έχει κάνει έλεγχο και στα super market και στην χονδρική. Δεν υπάρχει κανένα εργαλείο που είναι στη διάθεση του κράτους που δεν ειναι εκεί για να ελέγξει».

Αναφορικά με την πανδημία, επισήμανε: «Η πανδημία για την Ελλάδα τελείωσε. Έχουμε πια μια κρίσιμη μάζα εμβολιασμένων και νοσησάντων η οποία είναι η μεγάλη πλειοψηφία και οι οποίοι θα συνεχίσουν να κάνουν κανονικά τη ζωή τους. Δυστυχώς ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού λαού έχει αποφασίσει να μην εμβολιαστεί ή τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν έχει εμβολιαστεί, αυτοί ασφαλώς θα έχουν διαφόρων ειδών περιορισμούς αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Όσοι αποφασίζουν να μην κινδυνεύουν τοσο καλύτερα μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους η χώρα όμως δεν μπορεί άλλο να περιμένει στην πανδημία επειδή απλώς κάποιοι δεν εμβολιάστηκαν».

Ερωτηθείς ποιο ήταν το μήνυμα που πήραν οι ξένοι επενδυτές από τη ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, απάντησε: «Νομίζω ότι ήταν εξαιρετικά καλό, είδαμε τις ανταποκρίσεις από όλα τα μεγάλα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα τα οποία προέβαλαν στις πρώτες τους ειδήσεις ότι η Ελλάδα πηγαίνει για ρεκόρ ανάπτυξης των τελευταίων δεκαετιών και θα επιτύχει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ΕΕ. Αυτό ως είδηση όταν περνάει παγκοσμίως το μόνο που κάνει στους επενδυτές είναι αυτοί οι οποίοι είχαν αποφασίσει να έρθουν στην Ελλάδα και ακόμα είναι στη διαδικασία, να τρέξουν γρηγορότερα για να προλάβουν την άνοδο και αυτοί που δεν είχαν ποτέ σκεφτεί να έρθουν στην Ελλάδα να αρχίσουν από σήμερα να ψάξουν να βρουν τι επένδυση να κάνουν στην Ελλάδα. Έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός, έτσι λειτουργούν οι παγκόσμιες αγορές. Η επιτυχία γεννά καινούργια επιτυχία».

«Εγώ ως υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων αισθάνομαι πολύ μεγάλη και προσωπική επιτυχία αλλά και για όλη την ομάδα του υπουργείο Ανάπτυξης. Επί σειρά μηνών άκουγα τον κ. Τσίπρα να με αποκαλεί «υπουργό υπανάπτυξης» αξιοποιώντας την πανδημία και την ύφεση που είχαμε πέρυσι που ήταν πολύ κατώτερη όμως του αναμενομένου όμως ο κ. Τσίπρας δεν έχανε την ευκαιρία να με ονομάζει ''υπουργό υπανάπτυξης''. Φαντάζομαι από σήμερα πρέπει να με ονομάζει «υπουργό υπερανάπτυξης» αν θέλει να είναι δίκαιος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν περιμένω να το κάνει απλά για να καταλάβετε πόσο σχεδόν κωμικό είναι για έναν αρχηγό αντιπολίτευσης να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο όταν ξέρει ότι η οικονομία από τη μια μέρα στην άλλη αλλαζει. Η οικονομία πηγαίνει πάρα πολύ καλά, εξαιρετικά καλά, καλύτερα από ποτέ και σας διαβεβαιώ με τα μέτρα που λαμβάνουμε, τους νόμους που ψηφίζουμε, με την απλοποίηση των διαδικασιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας θα πηγαίνουμε ολοένα και καλύτερα», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Υπήρξε και η επική γκάφα του κ. Ηλιόπουλου για τις γονικές παροχές που η εξαγγελία μας είναι κατάργηση του φόρων γονικών παροχών από 1η Ιανουαρίου για περιουσίες έως 800 χιλιάδες, που είναι το 95% των Ελλήνων, αλλά ο κ. Ηλιόπουλος αναρωτήθηκε σε ποιους αφορά η περιουσία άνω των 800 χιλιάδων ευρώ. Όταν η αντιπολίτευση δεν κάθεται καν να μελετήσει τα μέτρα που έχει πει ο πρωθυπουργός δεν νομίζω να γίνεται συζήτηση. Οι δε ανακοινώσεις άλλων κομμάτων «ψίχουλα ο Μητσοτάκης» κλπ δεν νομίζω ότι τα ακούει κανένας στην κοινωνία», δήλωσε επιπρόσθετα.