Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ζητήσει πρόωρες εκλογές, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, επικαλούμενος τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες, καθώς, όπως υπογράμμισε, το αγαθό της δημόσιας υγείας είναι πάνω από αυτά.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Zarpa Radio» από τα Χανιά, όπου βρέθηκε με αφορμή την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη, εν μέσω πανδημίας οι προτεραιότητες του κράτους πρέπει να είναι διαφορετικές.

«Με αυτή την υγειονομική συνθήκη, δεν μπορούν να γίνουν εκλογές, με περιοδείες, συγκεντρώσεις κομμάτων κ.λπ. Το αγαθό της δημόσιας υγείας είναι πάνω από αυτά. Δεν είναι ώρα για εκλογές, είναι ώρα για ενίσχυση του ΕΣΥ και στήριξη της κοινωνίας. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος. Θεωρώ ότι το 2022 θα είναι προεκλογική χρονιά. Όμως δεν στέκει να λες ότι θες να γίνουν εκλογές εν μέσω πανδημίας», υπογράμμισε.

Για τις δημοσκοπήσεις: Πολλοί νέοι δεν έχουν καν… σταθερό τηλέφωνο

Ερωτηθείς σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, που συνεχίζουν να δείχνουν την διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ λίγο πάνω από το 10%, στάθηκε σε ένα απλό γεγονός, ότι μεγάλο μέρος του κόσμου, ειδικά των νεαρότερων, δεν έχουν καν… σταθερό τηλέφωνο σπίτι τους, ενώ  επισήμανε ότι ακόμα και στις εκλογές που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε, οι δημοσκοπήσεις τον έδειχναν αρκετά χαμηλότερα:

«Στις εκλογές που ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 32%, δεν υπήρχε δημοσκόπηση που να του έδωσε πάνω από 26%. Πολύς κόσμος δεν εμπιστεύεται τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, ενώ στηρίζονται αποκλειστικά στην τηλεφωνική έρευνα με σταθερό τηλέφωνο, όπου αντικειμενικά περιορίζεις το κοινό που απευθύνεσαι. Εγώ δεν έχω σταθερό στο σπίτι μου, ούτε ξέρω κανένα φίλο μου που να έχει.

Στις εκλογές που έγιναν, η ΝΔ κατάφερε να φτιάξει ένα αφήγημα που ήταν πιο ισχυρό από το δικό μας. Στις εκλογές του ’19 έβλεπες έναν ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί με τον ίδιο τρόπο όπως το ’15. Έπρεπε να εξηγήσουμε στον κόσμο τι δεν πετύχαμε και τι έπρεπε να αλλάξει. Η Νέα Δημοκρατία το έκανε αυτό καλύτερα. Νομίζω ότι μεγάλο κομμάτι του κόσμου που επέλεξε να απέχει το ’19 “γυρίζει” πλέον».