Στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, μίλησε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

«Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε κάποιες περιοχές τα έσοδα από τον τουρισμό κινήθηκαν στο 100% σε σχέση με το 2019», δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «αυτήν τη στιγμή η τουριστική κίνηση κινείται πάνω από το στόχο στο θέμα κυρίως των εσόδων γιατί έχουμε δυο χαρακτηριστικά φέτος. Έχει το απόλυτο last minute και αυτό φάνηκε πάρα πολύ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».

Επισήμανε πως αυτό το θετικό κλίμα συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο. «Ο Ιούλιος και Αύγουστος πραγματικά έδωσαν πάρα πού υψηλή δυναμική κι αυτό συνεχίζεται σε πάρα πολλές περιοχές και το Σεπτέμβριο. Βέβαια αντιλαμβανόμαστε ότι όλα αυτά εξαρτώνται από τις πολιτικές των χωρών που πλέον θέτουν για την επιστροφή των ταξιδιωτών», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει επέκταση της τουριστικής περιόδου, η υφυπουργός απάντησε: «Υπάρχουν περιοχές αυτή τη στιγμή και στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη που φτάνουν οι κρατήσεις μέχρι 5-6 Νοέμβριου».

«Στο πρόγραμμα τουρισμός για όλους, φέτος διπλασιάστηκαν τα voucher σε σχέση με πέρυσι», πρόσθεσε τέλος η κα Ζαχαράκη.