Στα Παραπολιτικά 90, 1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, μίλησε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Δήλωσε πως «μέτρα όπως η αναστολή εργασίας των υγειονομικών εξοντώνουν τον άνθρωπο».

«Διαφωνούμε στην εξαντλητική ποινή των ανθρώπων της υγείας ή σε άλλες δουλειές, διότι αυτό θα επεκταθεί όπως γνωρίζετε. Υπάρχουν μέτρα, ας πούμε στην Παιδεία μπήκαν τα υποχρεωτικά τεστ τα οποία πληρώνει ο άνθρωπος από την τσέπη του, που είναι ένας τρόπος», είπε συγκεκριμένα.

Ακόμα, τόνισε ότι συμφωνεί με την διάταξη που προβλέπει ποινές σε όσους εκδίδουν ή προμηθεύονται πλαστά πιστοποιητικά κοροναϊού.
Μάλιστα, τόνισε πως στα κυκλώματα που εκδίσουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, «οι ποινές θα πρέπει να είναι αυστηρές. Θα πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί». 

«Ο υγειονομικός που δεν έχει εμβολιαστεί δεν μπορεί να νοσηλεύει ασθενείς», πρόσθεσε και τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας στην συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων. Ωστόσο, υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει «στοχευμένη καμπάνια και συζήτηση με επιστημονικούς όρους. Καμπάνια πειθούς των ανθρώπων που δηλώνουν φόβο».

Τέλος, ανέφερε πως τεστ θα πρέπει να κάνουν και οι εμβολιασμένοι.