«Στην Τανάγρα, εδώ και δύο ημέρες, χτυπά δυνατά η καρδιά όλων όσων αγαπούν την Πολεμική Αεροπορία και τις αεροπορικές επιδείξεις». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση Τανάγρας, κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα του Athens Flying Week 2021.

«Είχαμε», υπογράμμισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «την ευκαιρία να δούμε περίτεχνες επιδείξεις από αεροσκάφη συμμάχων χωρών που συμμετέχουν στο Airshow και φυσικά το δικό μας ελληνικό F-16 της ομάδας Ζευς».

Μια επίδειξη των δυνατοτήτων του μαχητικού αεροσκάφους Rafale

«Είδαμε», συνέχισε, «μια επίδειξη των δυνατοτήτων του μαχητικού αεροσκάφους Rafale, που απέκτησε η χώρα μας» ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «σε λίγο διάστημα οι Έλληνες πιλότοι -που ήδη εκπαιδεύονται στη Γαλλία- θα έρθουν με τα αεροσκάφη τους στη βάση της Τανάγρας και θα εγκατασταθούν».

«Ήταν», είπε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, «δύο ημέρες εντατικής αεροπορικής δραστηριότητας και το μεγάλο πλήθος του κόσμου που ήρθε να παρακολουθήσει τις επιδείξεις δεν μπορεί παρά να είναι απόλυτα ικανοποιημένο».

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές και επισήμανε ότι ήταν «μια φανταστική εκδήλωση που καταδεικνύει το πολύ ισχυρό πρόσημο της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας».