«Το project2030 ήρθε για να μείνει, η δεύτερη ολοήμερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Timeline» με τον δημοσιογράφο Χρήστο Μυτιλινιό, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης.

«Θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί με ένα πάνελ στο οποίο θα είναι ο γγ διευθυντής της ΝΔ και προεδρεύων του ΕΒΕΑ ο κος Μπρατάκος και τα θέματα τα οποία θα αγγίξει το δεύτερο μέρος του Youth Forum θα είναι κατά κύριο λόγο η έρευνα και η καινοτομία, ο πρωτογενής τομέας και η πράσινη οικονομία και ανάπτυξη. Αυτά είναι τα βασικά θέματα που θα μας απασχολήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με project2030.gr Youth Forum της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Μαρινάκης εξήγησε ότι «το project2030.gr η διαρκής πλατφόρμα διαλόγου που ξεκινήσαμε πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού σε μια ολοήμερη εκδήλωση, παρουσία του πρωθυπουργού, εκείνη τη μέρα, μαζί με κορυφαίους υπουργούς, περισσότεροι από 40 νέοι άνθρωποι είτε δια ζώσης είτε μέσω πλατφόρμας επικοινωνία μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους μαζί με εμάς. Εκείνο το εναρκτήριο λάκτισμα της εκδήλωσης αυτής ξεπέρασε κάθε ρεκόρ προβολών γιατί προβλήθηκε ζωντανά σε όλα τα social media και στο youtube».

«Το Youth Forum είναι μια πλατφόρμα διαλόγου διαρκής δεν θα σταματήσει ούτε στη Θεσσαλονίκη, θα συνεχιστεί. Συνεχίστηκε και το καλοκαίρι μέσω του site μας όπου πάρα πολλές από τις ιδέες και τις προτάσεις που εστάλησαν θα τις συζητήσουμε στη Θεσσαλονίκη, και στόχος είναι να υπάρχει μια παράλληλη πλατφόρμα, πέραν δηλαδή των πολιτικών εκδηλώσεων και της νεολαίας, που να μην έχει καμία προϋπόθεση πολιτικής ιδιότητας», δήλωσε επεξηγηματικά.

«Στην πλατφόρμα αυτή μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε νέος άνθρωπος επιθυμεί είτε βρίσκεται στην Ελλάδα είτε είναι στο εξωτερικό, θέλει να πει την ιδέα του και την εμπειρία του και ας πιστεύει ότι πιστεύει, είτε είναι μέλος μας είτε δεν είναι μέλος μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Αναφορικά με την παρουσία-παρέμβαση της ΟΝΝΕΔ στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος , σίγουρα ένας βασικός πυλώνας είναι ο εθελοντισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη, δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση σε αυτό και πάρα πολλές άλλες δραστηριότητες που κάνουμε για το περιβάλλον, για ανθρώπους που έχουν περισσότερη ανάγκη τη βοήθειά μας όπως είναι οι αιμοδοσίες, όπως είναι η δωρεά μυελού των οστών όμως ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι να είμαστε χρήσιμοι για τους νέους ανθρώπους. Δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο αν δεν παρεμβαίναμε σε όλα τα μεγάλα ζητήματα και ο τρόπος είναι πάρα πολύ απλός, με το να ακούς την κοινωνία».

«Με το να ακούς όλους τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους, βέβαια είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα το ότι η ΟΝΝΕΔ απαρτίζεται κατά τεράστιο ποσοστό, πέραν δηλαδή των φοιτητών μας και από ανθρώπους οι οποίοι έχουν μια επαγγελματική ιδιότητα. Αυτό μας διευκολύνει γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να μιλάμε με την κοινωνία, να ακούμε τους προβληματισμούς, τα παράπονα όλα όσα θέλει να ακούσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο οποίος αυτή την εντολή έχει δώσει να ακούμε τους πάντες και να μην ακούμε μόνο τα θετικά και να καταλήγουμε στις στοχευμένες προτάσεις. Αυτός είναι ο ρόλος μας , αυτή είναι η υποχρέωσή μας είναι κάτι που αν δεν το κάνουμε δεν έχει νόημα να υπάρχουμε και είναι η Νο1 προτεραιότητα», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τα εμβόλια, επισήμανε: «Η ΟΝΝΕΔ, δυστυχώς, είναι η μοναδική νεολαία που έχει κάνει μια διαρκή καμπάνια για τα εμβόλια. Τα εμβόλια κατά του κοροναϊού δεν είναι μια ακόμα μάχη, είναι η μεγαλύτερη μάχη που θα κληθούμε να δώσουμε σε ολόκληρή μας τη ζωή, σίγουρα μέχρι τώρα η μεγαλύτερη, γιατί πολύ απλά αντιμετωπίζουν τα εμβόλια τον μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετώπισε οι ανθρωπότητα τις τελευταίες δεκαετίες. Σε αυτή την τεράστια μάχη είμαστε παρόντες ως νεολαία μόνο εμείς. Σκεφτείτε ότι απευθύναμε ακόμα και πρόσκληση για να υπογράψουμε ένα απλό κείμενο το οποίο έλεγε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά πριν από κάποιους μήνες κι όλες οι υπόλοιπες νεολαίες με προσχήματα αρνήθηκαν».

«Περιμέναμε να κάνουν κάτι δικό τους, ξεχωριστό, δεν το έκαναν. Είναι πάρα πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει αλλά ταυτοχρόνως είναι και πάρα πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι παρά αυτές τις αρνήσεις οι νέοι άνθρωποι προσεγγίζουν πλέον τα εθνικά ποσοστά εμβολιασμού με πολύ ανοδικές τάσεις και ειδικά η γενιά 30-39 δίνει το παράδειγμα ξεπερνώντας το 60%. Εγώ εκεί θέλω να επικεντρωθώ, σε αυτή τη μάχη θέλω να μείνω και απευθυνόμενος στους υπόλοιπους μπορούν να είναι χρήσιμοι χωρίς να κλείνουν δρόμους, χωρίς να καταπατούν ελευθερίες και χωρίς να διασπείρουν τον κοροναϊό. Γίνεται να κάνεις επανάσταση προτείνοντας κάτι το όποιο να είναι επαναστατικό και όχι ταλαιπωρώντας εκατομμύρια συμπολιτών», ανέφερε επιπρόσθετα.