«Πιστεύω ότι έγινε κάτι πρωτοφανές στην ιστορία των σχηματισμών κυβερνήσεων ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποδοκίμασε την κυβέρνησή του ομολογώντας την αποτυχία του», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καλοκαιρινά ραντεβού», ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης, αναφορικά με το χθεσινό ανασχηματισμό.

«Την πλήρη ανικανότητα του περιβόητου επιτελικού κράτους σε δύο κυρίαρχες κρίσεις στην πανδημία και στις φυσικές καταστροφές. ‘’Τι καλά που τα κάναμε’’, ακούμε όλο τον καιρό στις φωτιές, φεύγει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. ‘’Τι καλά που χειριστήκαμε την πανδημία’’, φεύγει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. ‘’τι καλά που πάμε στον τουρισμό’’, φεύγει η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού πιστεύω ότι αυτό είναι πρωτοφανές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης.

«Το δεύτερο είναι ότι αποδεικνύεται μύθος ο κεντρώος και μεταρρυθμιστικός χαρακτήρας της κυβέρνησης. Κάνει μια σαφή στροφή δεξιά, ικανοποιεί αιτήματα περιφερειακών βουλευτών κυρίως προεκλογικού χαρακτήρα. Τι σχέση έχουν αυτά τα κριτήρια με έναν κεντρώο μεταρρυθμιστή που έχει βασικό στόχο μονάχα αυτό που έχει ο ίδιος διακηρύξει και το λέει σε όλους τους τόνους. Και μέσα σε όλα αυτα είναι ένας ανασχηματισμός που κάηκε πριν ακόμα ορκιστούν οι υπουργοί, νομίζω ότι αποτελεί μνημείο αποτυχημένης επιλογής», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Αυτή η τραγελαφική εικόνα με τον κ. Αποστολάκη, τις αντεγκλήσεις, τους διαξιφισμούς, τι διημείφθη ανάμεσα στα κόμματα και τα λοιπά δεν τιμά ούτε τη χώρα ούτε το πολίτικο σύστημα. Είναι μια εικόνα τραγελαφική και πιστεύω ότι θα συνοδεύει την πορεία της κυβέρνησης από εδώ και στο εξής. Η πολιτική μου εμπειρία μου λέει ότι τέτοιες ‘’πατάτες’’ προφανώς σημαίνουν και φθορά της κυβέρνησης σοβαρή», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Αυτή τη στιγμή η χώρα έχει τεράστια προβλήματα και η κυβέρνηση είναι ανίκανη να τα αντιμετωπίσει, ο λαός θα το καταλάβει κάποια στιγμή. Η λύση είναι αλλαγή, ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών», τόνισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Αναφορικά με τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Καστανίδη, ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε: «Έχουμε προγραμματίσει τις διαδικασίες μας, θα γίνουν εντός του Σεπτεμβρίου για να καθορίσουμε την πορεία. Πιστεύω ότι όποιος θεωρεί ότι είναι ικανός, και ο κ. Καστανίδης έχει μια συγκεκριμένη ιστορική διαδρομή, είναι από τα καλά στελέχη του κινήματος. Πιστεύω ότι όποιος θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει σε αυτή τη φάση είναι θεμιτό και δίκαιο να θέλει να διεκδικήσει την ηγεσία του χώρου».

«Η δική μου στάση είναι δεδομένη, πότε δεν κομματίστηκα μέσα στα κομματικά δρώμενα του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξα όλους τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, στάθηκα δίπλα στη φυσική του ηγεσία σε κάθε ιστορική φάση και αγωνίζομαι για την ενότητα της παράταξης και για την προοπτική της. Θέλω να πάνε ξανά 200 χιλιάδες άνθρωποι να ψηφίσουνε θα είναι πάλι μια επανεκκίνηση της παράταξης γιατί νομίζω ότι την έχει ανάγκη ο τόπος», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ γα τον κ. Τσοχατζόπουλο, απάντησε: «Σε αυτή τη συζήτηση δεν θέλω να μπω γιατί από την αρχή ο χαμός αυτού του ανθρώπου που ήταν για εμάς ένας πολύ καλός σύντροφος και πολύ μεγάλος αγωνιστής για όλα τα πρώτα χρόνια, ότι και να λέγαμε θα υπήρχε αντιπαράθεση στα media γιατί ήταν και πολύ δύσκολη η θέση μας γιατί ο καθένας μας συναισθηματικά ήταν με τον πρωταρχικό Άκη και ο καθένας μας είχε και μια στάση όχι τόσο απαξίωσης όσο απορίας για τα τελευταία. Το να συνεχίσουμε αυτή την κουβέντα δεν έχει κανένα λόγο, ας αναπαύσει ο Θεός την ψυχή του και θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του γιατί και αυτοί τράβηξαν έναν Γολγοθά».