Τη μέθοδο της απομόνωσης και του αποκλεισμού χρησιμοποίησαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να δείξουν στον Παύλο Πολάκη ότι οι απόψεις του σχετικά με τους εμβολιασμούς μόνο πρόβλημα δημιουργούν στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να προσφέρουν καμία άλλη υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο μετείχε και ο Παύλος Πολάκης μαζί με τον Ανδρέα Ξανθό -με την ιδιότητα του πρώην αναπληρωτή υγείας- ο πρώην αναπληρωτής υγείας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τις απόψεις του για τα ζητήματα της πανδημίας και αναφέρθηκε στις θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς τόσο μέσα από δημόσιες παρεμβάσεις του όσο και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για τα εμβόλια τονίζοντας «τη σημασία που δίνει στη χρήση φαρμάκων όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα».

Σχεδόν κανείς δεν μπήκε στον κόπο να του απαντήσει δείχνοντάς του με αυτό τον τρόπο ότι είναι μια ισχνή μειοψηφία. Η μοναδική φράση που του απηύθυναν οι σύντροφοί του ήταν «Παύλο, μας δυσκολεύεις».

Ο ίδιος ωστόσο ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν τάσσεται κατά των εμβολιασμών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ακόμα ότι μέσα από τη γενικότερη συζήτηση στάλθηκε ένα σαφές μήνυμα στον βουλευτή Χανίων ότι οι προσωπικές εκτιμήσεις για το ζήτημα είναι θεμιτές αρκεί να οριοθετούνται σαφώς έναντι της ξεκάθαρης, δημόσιας και κατηγορηματικής θέσης του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των εμβολιασμών.

Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκαν πάντως χθες αποφασισμένα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για τους εμβολιασμούς στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Έτσι το Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα που μεταξύ άλλων προβλέπει τη διοργάνωση επικοινωνιακής καμπάνιας. «Θα οργανώσουμε μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια το επόμενο διάστημα. Αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να πείσει, δεν μπορεί να σώσει παρά μόνο να διχάσει την κοινωνία, θα το επιχειρήσουμε εμείς με όλες μας τις δυνάμεις». Στην ίδια απόφαση σημειώνεται πως «υπερασπιζόμαστε, στηρίζουμε και διαδίδουμε την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού και ενθαρρύνουμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, πρώτα από όλα για τη δική τους τη ζωή αλλά και ως πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κείμενο της απόφασης τονίζεται μεταξύ άλλων:
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία παραμένει σαφής:
  • Υπερασπιζόμαστε, στηρίζουμε και διαδίδουμε την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού και ενθαρρύνουμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, πρώτα από όλα για τη δική τους τη ζωή αλλά και ως πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.
  • Διαχωρίζουμε τη θέση μας από επιλογές και πρακτικές αυταρχισμού και κοινωνικού διχασμού που θα φέρουν ενδεχομένως τα αντίθετα αποτελέσματα.
  • ΝΑΙ στον μαζικό εμβολιασμό χωρίς αναστολές και δεύτερες σκέψεις.
  • ΌΧΙ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον γενικό πληθυσμό, που θα φέρει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Το εμβόλιο είναι πηγή ζωής, αλλά δεν μπορεί παρά ο εμβολιασμός να αποτελεί για τον καθένα και την καθεμιά απόφαση ελεύθερης βούλησης.
Εξαίρεση αποτελούν οι κατηγορίες εργαζομένων και λειτουργών στον χώρο της υγείας και της πρόνοιας. Όσοι έρχονται σε επαφή με ασθενείς ή με άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (ασθενείς, ηλικιωμένους κλπ) οφείλουν να είναι στον μέγιστο δυνατό βαθμό βέβαιοι ότι δεν θα τους μεταφέρουν τον ιό.

Σε πρώτη φάση θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια να πεισθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτές τις κατηγορίες επαγγελμάτων να εμβολιαστούν.
Σε δεύτερη φάση θα πρέπει όσοι το αρνούνται να έχουν ως συνέπεια τη μετακίνησή τους σε άλλες υπηρεσίες που δεν έρχονται σε επαφή με ασθενείς. Όχι όμως την αναστολή εργασίας, μέτρο που προωθεί η κυβέρνηση, δηλαδή την ολική απώλεια μισθού ή την απόλυση.