Στα 15 εκατ. ευρώ αναμένεται να φτάσει το συνολικό ποσό στήριξης των πυρόπληκτων, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Όπως δήλωσε ο κ. Τριαντόπουλος, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», οι αιτήσεις στην πλατφόρμα arogi.gov.gr μέχρι χθες βράδυ ξεπερνούσαν τις 2.700, ενώ, όπως ανέφερε, την ημέρα λαμβάνονται περίπου 500.

Σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο, η 3η δόση στους πυρόπληκτους θα κατατεθεί κανονικά αύριο, Παρασκευή, ενώ, όπως τόνισε, το αυριανό ποσό των αποζημιώσεων αναμένεται πολύ μεγάλο.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευη 20/08 πραγματοποιήθηκε η χορήγηση την 1ης δόσης με 528 δικαιούχους να λαμβάνουν 2,3 εκατομμύρια, ενώ την Τρίτη 24/08 μοιράστηκαν 6,7 εκατομμύρια σε 1.214 δικαιούχους

Πού θα αξιοποιηθούν τα χρήματα από ιδιώτες

«Το πλήγμα προς τα σπίτια είναι μικρότερο αυτό που θα μπορούσε να είναι και πιο περιορισμένο σε σχέση με την καταστροφή σε στρέμματα», ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή.

Σχετικά με την πλατφόρμα e-dorees.gov.gr σημείωσε πως υπάρχει μεγάλο ρεύμα ως προς αυτήν μαζί με τις χορηγήσεις των ιδιωτών. Τα χρήματα αυτά θα αξιοποιηθούν για διαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα σε οικισμούς σε δασικές-καμμένες περιοχές και καθαρισμούς σε ποτάμια.

«Υπάρχει μεγάλη κλίμακα έργων σε κάθε περιοχή και είναι στη διάθεση των ιδιωτών που θέλουν να συνεισφέρουν, και αυτοί που υπάρχουν είναι ήδη πολλοί», τόνισε.