Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το μεγάλο πύρινο μέτωπο στα Βίλια Αττικής. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε διευκρινίσεις για τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στα Βίλια, όλες τις μέρες που μαίνεται η πυρκαγιά, λέγοντας ότι είναι επιχειρησιακά αξιόμαχα και ότι σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, πραγματοποίησαν διπλάσιες ώρες πτήσης.

«Όσον αφορά τη χρήση των εναέριων μέσων στην περσινή αντιπυρική περίοδο έως 31 Οκτωβρίου πραγματοποίησαν 3.161 ώρες, ενώ σήμερα πραγματοποίησαν 6.190 ώρες δηλαδή διπλάσιες γεγονός που δείχνει τη σφοδρότητα των πυρκαγιών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το θέμα της ασφάλειας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, είπε ακόμα, αναφερόμενος στο ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev και πρόσθεσε: «Οι κανόνες είναι σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Σας θυμίζω ότι ένα παρόμοιο αεροσκάφος κατέπεσε με θανατηφόρο τρόπο στην Τουρκία».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, σημείωσε ότι το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 42 νέες πυρκαγιές και ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν συνολικά 84 μέτωπα.

Αναφερόμενος στη φωτιά στα Βίλια είπε ότι δεν έλειψαν οι αναζωπυρώσεις που δημιούργησαν μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς το οποίο έφθασε κοντά στον οικισμό.

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν τις φλόγες, παρά τις αντίξοοες συνθήκες και συνεχίζουν να επιχειρούν με τη συνδρομή δυνάμεων της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Πολιτικής, Προστασίας, της Περιφέρειας, του Στρατού των κατοίκων συνεπικουρούμενες από υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα. Στο σημείο επιχειρούν 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι έχουν γίνει πολλές συλλήψεις τον τελυταίο ιδιαίτερο μήνα για εμπρησμούς.