Οργανωμένο σχέδιο βλέπει ο Γιώργος Πατούλης πίσω από τις φωτιές που έχουν κυκλώσει την Αττική, ενώ αποκαλύπτει ότι βρέθηκαν γκαζάνια στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».

Ο περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες που έχουν γίνει αυτές τις ημέρες για εμπρησμούς. «Μέσα στο Πεδίο του Άρεως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν καθαρή απόπειρα εμπρησμού. Όλα αυτά φαίνεται ότι δεν είναι τυχαία. Προφανώς πίσω από αυτά υπάρχει ένα σχέδιο. Θυμίζει το 2007 με τις φωτιές και όσο περνούν οι μέρες αυτό επιβεβαιώνεται» είπε στον ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε, η διαφορά είναι ότι πλέον υπάρχει καλύτερη ενημέρωση προς τους πολίτες και μέσω του 112. «Υπάρχει όμως τώρα η δυνατότητα της ειδοποίησης. Ο πολίτης μπορεί να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Κανείς δε μπορεί να σβήσει τίποτα με ένα λάστιχο. Είναι μεγάλος ο κίνδυνος και το θερμικό φορτίο που έχει δημιουργηθεί. Άρα θα πρέπει οι οδηγίες από την Πυροσβεστική να τηρούνται», ανέφερε.

«Δεν είναι τίποτα τυχαίο τελικά»

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στα γκαζάκια που βρέθηκαν μέσα στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». «Όλα αυτά μαρτυρούν ότι υπάρχει μία διάθεση και δεν είναι τίποτα τυχαίο τελικά», είπε.

Πάντως εξέφρασε την ανησυχία του για την επόμενη ημέρα. «Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Η επόμενη μέρα θα πρέπει να δοθεί μάχη για την επούλωση των τραυμάτων σε κάθε πολίτη αλλά το δεύτερο, εμένα με φοβίζει το κομμάτι των πλημμυρών τις επόμενες ημέρες», ανέφερε.