Πλήρη ενημέρωση για την εικόνα που εμφανίζουν τα πύρινα μέτωπα σήμερα, ανά την Επικράτεια, ζήτησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, σε επικοινωνία που είχαν νωρίτερα.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη κλιμακίων του ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα, στην Βαρυμπόμπη και την Εύβοια.

Κεγκέρογλου για φωτιά στην Εύβοια: Το αίτημα για ενίσχυση με εναέρια μέσα, δεν έχει ικανοποιηθεί

Από το πρωί, στην πυρόπληκτη βόρεια Εύβοια, βρίσκεται κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, για έλλειψη συντονισμού και ελλιπή εναέρια μέσα. 

«Οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι στην πολιτική προστασία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνουν υπεράνθρωπη αλλά και άνιση προσπάθεια με τις πύρινες φλόγες, αφού το επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει και τα σχέδια είναι ανεφάρμοστα», δήλωσε, συγκεκριμένα, ο Β. Κεγκέρογλου, που πρόσθεσε:

«Υπάρχει έλλειψη συντονισμού και συνεννόησης σε εκείνους που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Δυστυχώς, και ενώ η μεγάλη καταστροφή στην Εύβοια είναι σε εξέλιξη, το αίτημα για ενίσχυση στην κατάσβεση με εναέρια μέσα, δεν έχει ικανοποιηθεί».

Εκτός από τον γραμματέα της ΚΟ, στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο βουλευτής Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης, ο γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Γρηγόρης Σκιαδόπουλος και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πατρίδα μας, η Στερεά» Κατερίνα Μπατζελή. 

Οι βουλευτές και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής επισκέφθηκαν το δημαρχείο Ελυμνίων-Μαντουδίου στη Λίμνη, όπου και ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή. Στη συνέχεια μετέβησαν στο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Κεχριές, όπου και ενημερώθηκαν για τα κρίσιμα μέτωπα και ειδικά για την επιχείρηση αναχαίτισης της φωτιάς στη γραμμή Σκεπαστή-Αμέλαντες, από τον εθνικό διοικητή Πολιτικής Προστασίας Θεοδ. Δημακογιάννη και από τον επιχειρησιακό συντονιστή του Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Κέρκυρας, Παξών και Λευκάδας, υποστράτηγο Κ. Παχίδη.