Σε προληπτική μεταφορά κάποιων από τα χιλιάδες πολύτιμα αντικείμενα που βρίσκονται εντός του πρώην βασιλικού Κτήματος Τατοΐου προχωρά η Πολιτική Προστασία, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη καθώς μία από τις εστίες της καταστροφικής πυρκαγιάς που κατακαίει από το μεσημέρι την ευρύτερη περιοχή, έχουν πλησιάσει πολύ στα ιστορικά όρια του κτήματος και μία πιθανή αλλαγή της φοράς των ανέμων, κατά την διάρκεια της νύχτας, θα μπορούσε θα μπορούσε να απειλήσει την Ανακτορική Ενότητα όπου βρίσκονται όλα τα κτίρια αλλά και όσα πολύτιμα βρίσκονται μέσα σε αυτά.

Φυλάσσονται περίπου 100.000 κινητά αντικείμενα

Στο Βασιλικό κτήμα, βρίσκονται και φυλάσσονται σε ειδικούς χώρους του κτήματος περίπου 100.000 κινητά αντικείμενα μεταξύ των οποίων συλλεκτικά αυτοκίνητα, βασιλικές άμαξες, πανάκριβα έργα τέχνης, έπιπλα - αντίκες και πολλά ακόμη πολύτιμα είδη.

Ωστόσο μια εσπευσμένη επιχείρηση μεταφοράς τους δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση καθώς πρέπει αρχικά να γίνει η επιλογή με βάση την αξία τους κι έπειτα να μεταφερθούν, με πολύ προσοχή, προκειμένου να μην υποστούν ζημιές.