Ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ένα infographic του ΕΟΔΥ αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, που συγκρίνει τους απόλυτους αριθμούς σε κρούσματα, διασωληνώσεις και θανάτους μεταξύ του πληθυσμού που είναι πλήρως εμβολιασμένος και όσων πολιτών δεν είναι.



Όπως αναφέρει, πρακτικά ο πίνακας λέει ότι αν -με τα σημερινά δεδομένα- όλος ο πληθυσμός της χώρας ήταν εμβολιασμένος, θα είχαμε:

35 φορές λιγότερα κρούσματα

90 φορές λιγότερες διασωληνώσεις

43 φορές λιγότερους θανάτους

Ολόκληρη η ανάρτηση του Άκη Σκέρτου

Τι μας λέει αυτό το infographic του Εοδυ για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, συγκρίνοντας τους απόλυτους αριθμούς σε κρούσματα, διασωληνώσεις και θανάτους μεταξύ του πληθυσμού που είναι πλήρως εμβολιασμένος και όσων πολιτών δεν είναι;
Πρακτικά μας λέει ότι αν -με τα σημερινά δεδομένα- όλος ο πληθυσμός της χώρας ήταν εμβολιασμένος, θα είχαμε:

👉🏻 35 φορές λιγότερα κρούσματα

👉🏻 90 φορές λιγότερες διασωληνώσεις

👉🏻 43 φορές λιγότερους θανάτους

43 φορές λιγότεροι θάνατοι σημαίνει ότι αν όλος ο πληθυσμός ήταν εμβολιασμένος, από τις 12.923 απώλειες που έχουμε έως σήμερα εξαιτίας της πανδημίας -με την πλειονότητα εξ αυτών σε συνθήκες οριζόντιων περιοριστικών μέτρων- οι απώλειες θα κυμαίνονταν στις 300 (!!!) τους τελευταίους 17 μήνες, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργούσαν κανονικά η οικονομία, η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία.

Το εμβόλιο ΔΕΝ είναι ελιξίριο αθανασίας ούτε και αποκλείει το ενδεχόμενο να κολλήσει τον ιό ένας πλήρως εμβολιασμένος πολίτης.

Προστατεύει όμως σημαντικά από τη βαριά νόσηση και τον θάνατο τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Και είναι το διαβατήριο για να επιστρέψουμε πλήρως στην κανονικότητα που γνωρίζαμε προ της πανδημίας.