Μία-ακόμα-εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, ήρθε για τις καταγγελίες του επιχειρηματίας, Χρήστου Καλογρίτσα σχετικά με το σκοτεινό παρασκήνιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των νόμιμων εκπροσώπων της λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας CCC για τα αδικήματα της απάτης επί δικαστηρίω και της ψευδούς κατάθεσης μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει ο επιχειρηματίας.

Με την αναφορά του ο κ. Καλογρίτσας στρεφόταν κατά των υπευθύνων της λιβανέζικης εταιρείας υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία που είχε συναφθεί μεταξύ της εταιρείας CCC και της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ, συμφερόντων του συγκεκριμένου επιχειρηματία ήταν εικονική.

Ως γνωστό ο Χρήστος Καλογρίτσας συνέδεε ευθέως την επίμαχη συμφωνία με το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016 αποδίδοντας κεντρικό ρόλο στον τότε υπουργό Νίκο Παππά.

Με βάση την αναφορά Καλογρίτσα, η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή, προκειμένου να ελεγχθούν οι καταγγελίες του επιχειρηματία. Προ ημερών η Βουλή κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Ν. Παππά για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η δικογραφία με κεντρικό πρόσωπο τον Ν. Παππά θα διερευνηθεί με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών από το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, ενώ η δικογραφία για τους καταμηνυόμενους επιχειρηματίες θα ερευνηθεί από την τακτική δικαιοσύνη.