Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας απηύθυνε έκκληση στους 55 και άνω να εμβολιαστούν καθώς, όπως τόνισε, η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα κινδυνεύει περισσότερο.

«Να πάνε να εμβολιαστούν και τώρα το καλοκαίρι», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, είπε ότι «ο Δεκαπενταύγουστος είναι παραδοσιακά η γιορτή στην οποία επανενώνεται η ελληνική οικογένεια το καλοκαίρι και έρχονται σε επαφή νεώτεροι με ηλικιωμένους». Για αυτό, σημείωσε, «πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι για να είμαστε ασφαλείς».

Επίσης, βλέποντας προς τις διακοπές του καλοκαιριού, ο κ. Κικίλιας είπε πως επιθυμία είναι όλοι να είναι πλήρως εμβολιασμένοι προτού πάνε στις διακοπές, ωστόσο όπως σημείωσε, αυτό, ακόμη κι αν δεν είναι εφικτό λόγω των ημερομηνιών, τότε όσοι επιθυμούν να προστρέξουν να πραγματοποιήσουν έστω την πρώτη δόση. «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», είπε.

Περίπου 30.000 ραντεβού

Μιλώντας στην συνέχεια για τους εφήβους, είπε πως περίπου 30.000 ραντεβού έχουν ήδη προγραμματιστεί από την ηλικιακή ομάδα 15-17 ενώ αποκάλυψε πως εντός του Αυγούστου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους 12-15.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως το ΕΣΥ όπως άντεξε, θα αντέξει και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν. «Πρέπει όλοι ως άνθρωποι να σκεφτούμε πως υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι είναι καρκινοπαθείς ή αντιμετωπίζουν άλλες σοβαρές ασθένειες», είπε.