Σε αλλεπάλληλα ταξίδια ο ΥΦΥΠΕΞ Κώστας Βλάσης, προσπαθώντας να καλύψει το χαμένο 1,5 χρόνο λόγω της πανδημίας.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης μετέβη για μιάμιση μέρα στο Λίβανο επιθυμώντας να έρθει σε άμεση επαφή με τους ομογενείς μας και να λάβει μία ολοκληρωμένη εικόνα της ζωής, των αναγκών και των επιθυμιών τους στη χώρα.

Ειδικότερα ο κ. Κώστας Βλάσης συναντήθηκε με τα προεδρεία της Ελληνικής Κοινότητας Βηρυτού, της Ελληνικής Λέσχης Βηρυτού και του Συνδέσμου Λιβανίων Αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων στα γραφεία της ελληνικής κοινότητας Βηρυτού. Ακόμα, επισκέφθηκε το Ορθόδοξο Νοσοκομείο St.Georges και συζήτησε με τον γενικό διευθυντή, εκφράζοντας το προσωπικό του ενδιαφέρον για τις συνθήκες λειτουργίας όντας και ο ίδιος ιατρός. Επίσης, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους επίτιμους Προξένους της Ελλάδος στη Συρία, ώστε να ενημερωθεί για την ορθή λειτουργία των Προξενικών Αρχών.

Πολύ σημαντικές ήταν οι συναντήσεις του με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι' στο Μπαλαμάντ και με τον Μητροπολίτη Βηρυτού Ηλία Audi, κατά τις οποίες θέματα της εύρυθμης λειτουργίας της εκκλησίας μας και της Ορθοδοξίας μας τέθηκαν στο επίκεντρο.