Τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ συνάντησε σήμερα στο γραφείο του, στο στρατόπεδο «Παπάγου», ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε ενδελεχώς από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας αναφορικώς με το ποικίλο και πολύτιμο από εκκλησιαστικής και εθνικής πλευράς έργο του Πατριαρχείου, με την κοινωνική του και όχι μόνο προσφορά και τις ιεραποστολές του, όχι μόνο στην Αίγυπτο, αλλά και σε ολόκληρη την Αφρική.



Επίσης, ο Πατριάρχης ευχήθηκε «υπέρ του φιλοχρίστου Στρατού της Ελλάδος» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνδρομή της Μητέρας Πατρίδας στον αιγυπτιώτη Ελληνισμό που κρατά ζωντανή την παρουσία της Ρωμιοσύνης και της Ορθοδοξίας στην περιοχή, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις της Ελλάδος με την Αίγυπτο.


Από την πλευρά του ο ΥΕΘΑ, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του ως Έλληνας και Χριστιανός για την προαναφερθείσα από τον Πατριάρχη προσφορά του Πατριαρχείου του σε ολόκληρη την Αφρική, εξέφρασε την αρωγή και συμπαράσταση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης γενικότερα, οψέποτε απαιτηθεί, στις προσπάθειες του Πατριάρχη και του Πατριαρχείου.