Καλά κρατεί η κόντρα και σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Οι βουλευτές της ΝΔ κάλεσαν τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει ως «χυδαία» την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με τις απαράδεκτες αναφορές που έκανε στα παιδιά της.

Η υπουργός, επισημαίνοντας πως ο Ν. Φίλης δεν είχε την ευθιξία να ζητήσει «συγγνώμη», ζήτησε από τις γυναίκες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Αμετακίνητος, ο κ. Φίλης επέμεινε στις απόψεις του υποστηρίζοντας ότι η επίθεση αφορούσε προσωπικά την κ. Κεραμέως και όχι την οικογένειά της και μίλησε για «προπαγάνδα».

Να θυμίσουμε ότι χθες, κατά την επί της αρχής συζήτηση του νομοσχεδίου, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Φίλης, προκειμένου να ασκήσει κριτική στην υπουργό, αναφέρθηκε στα δύο ανήλικα παιδιά της, λέγοντας πως θα μεγαλώσουν και θα μάθουν ότι, «όταν ήταν μικρά, η μητέρα τους κατέσφαξε 18.000 18χρονους από τα πανεπιστήμια».

Έσπευσε, δε, να διευκρινίσει ότι απέκτησε το δικαίωμα να μιλά για την οικογένεια της κυρίας Κεραμέως καθώς, όπως είπε, «η ίδια σε συνέντευξή της είπε ότι τα παιδιά της πρώτα είπαν μπαμπά και Μητσοτάκη και μετά όλα τα άλλα».

Πιπιλή: Δεν βρέθηκε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει δημόσια την απέχθειά του

Το θέμα επανήλθε στη σημερινή συνεδρίαση, με τη βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή να αναφέρει «είναι χυδαία, κακοποιητική και απολίτιστη η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εισηγητή του Νίκου Φίλη. Αναφέρομαι συλλήβδην στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν βρέθηκε κανείς -καμιά γυναίκα και άντρας- για να εκφράσει δημόσια την απέχθειά του για τη συμπεριφορά του κ. Φίλη απέναντι στην υπουργό. Θυμίζω στους παλαιότερους πως όταν Χρυσαυγίτισσα βουλευτής επιτέθηκε με άθλιους χαρακτηρισμούς σε παιδί τότε υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβησαν βουλευτές της ΝΔ, προκειμένου να αποκρούσουν την χυδαία αυτή επίθεση», είπε η Φ. Πιπιλή.

Φίλης: Καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτή η προπαγάνδα

Στην αντεπίθεση πέρασε ο κ. Φίλης λέγοντας: «η κυρία Πιπιλή ήταν απούσα από τη διαδικασία και δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε. Να διαγραφούν απ’ τα πρακτικά τα όσα ανοίκεια ακούστηκαν εναντίον μου. Αν δεν διαγραφούν, θα συνεχίσω να μιλώ και να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου.

Τίποτα από όσα κατήγγειλε η κυρία Πιπιλή δεν συνέβη εδώ και δεν καταγγέλθηκαν ούτε από την υπουργό. Δεν υπήρξε επίθεση στα μέλη της οικογενείας της υπουργού αλλά στην ίδια προσωπικά. Καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτή η προπαγάνδα».

Ανταπαντώντας, η Φ. Πιπιλή είπε: «Δεν ήμουν απούσα. Είναι επιβεβλημένο απ' το προεδρείο το ποιοι θα είναι παρόντες. Είμαστε όλοι συμμέτοχοι στις συνεδριάσεις μέσω του διαδικτύου. Αυτό που είπατε κ. Φίλη είναι προσβλητικό. Το προεδρείο όρισε ποιοι θα είναι με φυσική παρουσία παρόντες».