Για μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, έκανε λόγο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, σημειώνοντας πως η διαδικασία των εμβολιασμών είναι άψογη.

Η κα Κεφαλογιάννη συμφώνησε με την υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στο κόμμα επικρατεί η άποψη του Πολάκη για τους εμβολιασμούς.

Σε ερώτηση για πιθανούς υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και στους εκπαιδευτικούς, η βουλευτής της ΝΔ είπε πως θα πρέπει οι πολίτες σε κρίσιμους τομείς να αντιληφθούν πως θα πρέπει να προβούν από μόνοι τους στον εμβολιασμό τους.

Ερωτηθείσα σχετικά με τον τουρισμό και τους περιορισμούς στη Μύκονο, η κα Κεφαλογιάννη είπε πως πρέπει να διαφυλαχθεί το brand της χώρας και να γίνει γνωστό πως η Ελλάδα φροντίζει για την ασφάλεια όσων την επισκέπτονται.

Αναλυτικά η συνέντευξη της κας Κεφαλογιάννη:

Ερωτηθείσα αν εμβολιάστηκε καθώς βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης, η κα Κεφαλογιάννη απάντησε: 

«Διάβασα πάρα πολύ και τι έχουν πει οι ειδικοί και τις μελέτες, άκουσα βεβαίως τους γιατρούς μου και προχώρησα γιατί το ρίσκο του να νοσήσει μια γυναίκα είναι τόσο πολύ μεγάλο που πραγματικά ήταν χωρίς καμία δεύτερη σκέψη ότι ήταν αυτονόητο ότι έπρεπε να κάνω το εμβόλιο. Το ρίσκο του να νοσήσει κανείς βαριά είναι τόσο μεγάλο που πραγματικό δεν πρέπει να έχει κανείς δεύτερες σκέψεις να κάνει το εμβόλιο.

Έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια η κυβέρνηση και να δώσει κίνητρα, είναι πολύ καλό ότι πλέον υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται εμβολιασμοί και στο σπίτι, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης. Έχουμε δει από την αρχή του εμβολιασμού ότι όλη η διαδικασία είναι άψογα οργανωμένη».

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Ο.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Η αλήθεια είναι ότι ο εμβολιασμός πρέπει να υπόκειται σε μια ελεύθερη επιλογή του ατόμου όμως επειδή έχουμε φτάσει σε ένα σημείο πλέον που βλέπουμε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα το θέμα ειδικά όλων εκείνων των συμπολιτών μας οι οποίοι είναι είτε υγειονομικό προσωπικό είτε σε δομές υγείας, φροντίδας ηλικιωμένων που αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ρίσκο να δημιουργηθεί μεγάλη διασπορά φτάσαμε πλέον σε ένα σημείο που αναγκαστικά αποφασίστηκε ότι πρέπει για αυτούς να ισχύσει μια υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό. Και πάλι όπως ακούσατε και τον πρωθυπουργού ελπίζουμε ότι θα προβούν στον εμβολιασμό από τη δική τους επιλογή και όχι λόγω της υποχρεωτικότητας.

Σε κάθε περίπτωση όμως επειδή ακούσαμε από την πλευρά της Αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτό το γνωστό ήξεις αφίξεις, αυτή την επαμφοτερίζουσα στάση την οποία έχουν κρατήσει από την αρχή της πανδημίας προσπαθώντας να τους έχουν όλους ικανοποιημένους και τελικά καταλήγοντας, ειδικά στο θέμα των εμβολιασμών, να επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ η άποψη Πολάκη. Δυστυχώς δεν βλέπουμε μια στάση από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που να μας πείσει ότι έχει μια σοβαρή προσέγγιση του θέματος αυτού.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι πρέπει να μπει υποχρεωτικότητα των εκπαιδευτικών

Ο.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να αντιληφθούν όλοι εκείνοι οι συμπολίτες μας που είναι σε πολύ κρίσιμους τομείς ότι θα πρέπει να προβούν στον εμβολιασμό από μόνοι τους χωρίς τον καταναγκασμό του κράτους. Δεν μπορούμε να έχουμε κλειστά σχολεία, δεν μπορούμε να λειτουργούμε εξ αποστάσεως εκπαίδευση για πολύ ακόμα είναι κάτι που έχει επηρεάσει πάρα πολύ και τους μαθητές και τους φοιτητές και συνολικά το εκπαιδευτικό σύστημα.

Αναφορικά με τον τουρισμό

Ο.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον τουρισμό, και αυτό είναι προσπάθεια της κυβέρνησης, είναι να κοιτάμε πρώτα από όλα την ασφάλεια. Την ασφάλεια και των συμπολιτών μας και των επισκεπτών.

Για το μίνι lockdown στη Μύκονο

Ο.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Πρώτα από όλα είναι η ασφάλεια και πρέπει να διαφυλάξουμε το brand γιατί δεν είναι μόνο η φετινή χρονιά, είναι και οι επόμενες χρονιές είναι όταν θα επανέλθουμε σε μια κανονική κατάσταση που η Ελλάδα θα πρέπει να έχει αποδείξει ότι ως μια χώρα φιλοξενίας πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων έχει τη δυνατότητα να προσφέρει και πολύ καλές συνθήκες φιλοξενίας αλλά και ασφάλεια στους επισκέπτες. Αυτό είναι ένα μήνυμα που θέλουμε να βγει από τη φετινή τουριστική σεζόν.

Ο.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν μπορεί κανείς να κάνει απόλυτη πρόβλεψη για την τουριστική χρονιά πως θα κλείσει γιατί τα πράγματα εξελίσσονται συνέχεια, είναι μια πολύ δυναμική κατάσταση η πανδημία αλλά έχει ενδιαφέρον ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν πολύ ελκυστικό προορισμό πάντα που όμως είναι πολύ σωστό που από την αρχή έχει βάλει πολύ συγκεκριμένες συνθήκες ασφαλείας. Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση έχει αντανακλαστικά και εκεί που διαπιστώνει ότι υπάρχουν αδυναμίες σπεύδει να τις καλύψει.

Για τον πολιτισμό

Ο.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Ο πολιτισμός εχει χτυπηθεί περισσότερο από όλους τους τομείς. Οι καλλιτέχνες έχουν να δουλέψουν ακόμα και πάνω από ενάμιση χρόνο, είναι μια κατάσταση πάρα-πάρα πολύ δύσκολη και χρειάζεται όχι απλώς να κινητοποιηθεί το κράτος για να αντιμετωπίσει τώρα τις συνθήκες της πανδημίας αλλά είναι και μια μεγάλη αφορμή για να δει κανείς συνολικά μια στρατηγική για το σύγχρονο πολιτισμό που δεν έχει υπάρξει ποτέ και που με αφορμή τις αδυναμίες που φάνηκαν και λόγω της πανδημίας, να δει πως μπορεί να στηρίξει το σύγχρονο πολιτισμό σε μια τελείως διαφορετική βάση.