Τις δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σχολίασαν με επικριτικό τόνο κύκλοι της κυβέρνησης

«Περιμένουμε ότι μετά την προαιρετική υποχρεωτικότητα, θα ακούσουμε για υποχρεωτική προαιρετικότητα», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, χρησιμοποιώντας μάλιστα και τη φράση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος με άρθρο του άσκησε κριτική στην ηγεσία του κόμματος: «Όταν θέλεις να αρέσεις σε όλους, τελικά δεν αρέσεις σε κανέναν». 

Αναλυτικά οι κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αμήχανος συνεχίζει τα «ναι μεν, αλλά». Τώρα έχει εφεύρει την προαιρετική υποχρεωτικότητα για να πει ότι είναι αντίθετος στη ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμών συγκεκριμένων επαγγελματικών κατηγοριών σε ευαίσθητες θέσεις.  Όταν θέλεις να αρέσεις σε όλους, τελικά δεν αρέσεις σε κανέναν, που θα 'λεγε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κούλογλου. Περιμένουμε ότι μετά την προαιρετική υποχρεωτικότητα, θα ακούσουμε για υποχρεωτική προαιρετικότητα».