Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκαν πριν από δύο χρόνια να επαναφέρουν την πατρίδα μας σε μια ομαλότητα, μετά τα τεσσεράμισι χρόνια της αριστερής διακυβέρνησης, που αποτέλεσε περίοδο διατάραξης των σχέσεων της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, υπερφορολόγησης όλων των στρωμάτων της κοινωνίας και αναστολής κάθε επενδυτικής δραστηριότητας στον τόπο.

Πρώτιστα, όμως, αποτέλεσε την προσπάθεια ελέγχου των αρμών της εξουσίας με την ποδηγέτηση της Δικαιοσύνης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και με τη στοχοποίηση με ψευδείς κατηγορίες των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πρώτη στιγμή η νέα κυβέρνηση έδωσε τον τόνο της ανακούφισης των Ελλήνων, με μείωση των φορολογικών συντελεστών, αλλαγή του συστήματος ασφάλισης και επενδυτική στροφή της χώρας με εμβληματικές επενδύσεις, όπως αυτή του Ελληνικού, που λίμναζε επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων με στοχευμένες συμφωνίες απομόνωσε διεθνώς την Τουρκία και έδωσε σαφές στίγμα υπεράσπισης των εθνικών μας δικαίων, ενώ στο Μεταναστευτικό απέδειξε ότι η πατρίδα μας έχει και χερσαία και θαλάσσια σύνορα που φυλάσσονται και, όταν δεχόμαστε εισβολή, μπορούμε και να τα σφραγίζουμε. Στο μέτωπο της ασφάλειας και της εγκληματικότητας ξεκίνησε η επαναφορά των αυστηρών ποινών, ενώ ενισχύθηκε και η Αστυνομία, για να υπάρχει πρόληψη του εγκλήματος.

Κλήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αντιμετωπίσει το πρωτόγνωρο φαινόμενο της πανδημίας με ένα ΕΣΥ το οποίο είχε παθογένειες και περιορισμένες κλίνες ΜΕΘ. Με άμεσα μέτρα, η κυβέρνηση προστάτεψε την κοινωνία και ενίσχυσε συνολικά το ΕΣΥ, με υπερδιπλασιασμό κλινών ΜΕΘ και σύμπραξη Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα, διασφάλισε εμβόλια για όλους τους Ελληνες πολίτες και σε παγκόσμιο επίπεδο αποτέλεσε πρότυπο διαχείρισης της πανδημίας.

Τα δύο πρώτα χρόνια διακυβέρνησης απέδειξαν ότι η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες και μπορεί να αντεπεξέλθει στις πιο αντίξοες συνθήκες όταν υπάρχει η κατάλληλη ηγεσία. Σε αυτό το θέμα θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι: Οι απαιτήσεις των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση και στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι μεγάλες και οφείλουμε καθημερινά με τις πράξεις μας να τους δικαιώνουμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Δεν αρκεί να υπάρχει η αίσθηση ότι είμαστε καλύτεροι από την άθλια κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα που βιώσαμε και γι’ αυτό δεν χωρεί εφησυχασμός, αλλά συνέχιση του έργου μας, που γίνεται προς όφελος του πολίτη και της πατρίδας.