Να αντιληφθούν τον κίνδυνο που διατρέχουν και να εμβολιαστούν κάλεσε τους πολίτες μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Παράλληλα ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε πως πρέπει να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία.

Ακόμη ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ξέφρασε φόβους ότι η αναστολή εργασίας για τους μη εμβολιασμένους είναι πιθανό να ανοίξει παράθυρο, για απολύσεις.

Παράλληλα τόνισε ότι το Σύνταγμα της χώρας δεν χωρίζει τους πολίτες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Πρότεινε τέλος εξαντλητική συζήτηση χωρίς διαιρέσεις και διχασμούς.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Ζαχαριάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

«Παροτρύνω τους πάντες να εμβολιαστούν και θέλω να συζητήσουμε και να ακολουθήσουμε πολιτικές ώστε η μεγαλύτερη ομάδα των ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί, που δεν είναι αντιεμβολιαστές αλλά έχουν λάθος κατά τη γνώμη μου κάποια φοβία, κάποια επιφύλαξη ίσως δεν έχουν καταλάβει τον πραγματικό κίνδυνο που διατρέχει η υγεία τους να τους πείσουμε να εμβολιαστούν και να έρθουνε μαζί μας», υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Βλέπω ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος με την εκστρατεία φόβου, τρομοκρατίας και τσαμπουκά που έχει ξεκινήσει μερίδα κυβερνητικών στελεχών ένα τμήμα από αυτούς τους επαμφοτερίζοντες αντί να τους κερδίσουμε εμείς οι εμβολιασμένοι, να τους σπρώξουμε προς το αντιεμβολιαστικό κίνημα και κάτι τέτοιο μπορεί να υπονομεύσει την συλλογική ανοσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φοβάμαι ότι δια της επιβολής συνήθως παράγονται τα αντίθετα αποτελέσματα από τα οποία διακηρυκτικά θέλει να υπηρετήσει το μέτρο της επιβολής», επισήμανε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν στηρίζουν την υποχρεωτικότητα των υγειονομικών, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε: «Εμείς το είπαμε καθαρά αλλά θέτουμε ένα ερώτημα εφόσον ο εμβολιασμός των υγειονομικών ξεκίνησε τον Γενάρη γιατί δεν έγινε αυτή η συζήτηση τότε και γίνεται τώρα;».

Για τα rapid test, ανέφερε: «Το πρώτο είναι να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν τώρα αν δεν εμβολιαστούν να τους κάνουμε την τιμωρία να πληρώνουν το α ή το β, το θέμα είναι να μην αρρωστήσουν και να μην γίνουν μεταδότες της ασθένειας. Έτσι κι αλλιώς η ελληνική δημοκρατία θα πάρει χρήματα τα επόμενα χρόνια που θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει υγειονομικές δαπάνες μέσα σε αυτές τις δαπάνες να μπορεί να είναι και αυτό (τα rapid test)».

Ερωτηθείς αν ανησυχεί ότι οι αναστολές στους μη εμβολιασμένους μπορεί να ανοίξει το παράθυρο των απολύσεων, σημείωσε: «Δεν είναι κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό αυτό; Για αυτό είπα να μην φοβίσουμε, να μην τρομοκρατήσουμε, να μην κάνουμε τσαμπουκά σε αυτούς που κατά τη γνώμη μου έχουν την λάθος άποψη αλλά να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε με τη διαδικασία της πειθούς και επιχειρήματα τη συναίνεσή τους να εμβολιαστούνε γιατί αν πάμε σε τέτοιες διαδικασίες κοινωνικού ανταγωνισμού και κοινωνικού κανιβαλισμού θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Δεν χωρίζει το σύνταγμα της χώρα τους πολίτες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

«Να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία αλλά όχι με τιμωρία, φόβο και τρομοκρατία. Θα πρέπει να δούμε με έναν τρόπο συγκεκριμένο και με βάση και τη διεθνή εμπειρία και τα επιδημιολογικά δεδομένα πως θα διαχειριστούμε αυτούς τους ανθρώπους, όχι για να τους στριμώξουμε και να τους πετάξουμε έξω γιατί αν δεν εμβολιάσουμε το 80% δεν θα έχουμε το τείχος της ανοσίας. Άρα εμάς ο στόχος μας δεν είναι να τους απολύσουμε, ο στόχος μας είναι να φτιάξουμε το 80%. Ο στόχος μας δεν είναι να τους εκδικηθούμε, εμείς δεν έχουμε φετίχ με τις απολύσεις και με την τιμωρία των ανθρώπων», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Η πρόταση είναι εξαντλητική συζήτηση χωρίς διαιρέσεις και διχασμούς από όλα τα κόμματα, από όλα τα media, από την εκκλησία. Ενημέρωση το τι σημαίνει να έχω covid, δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου, δεν έχω ανάσα να πάω στην τουαλέτα, ότι βρίσκομαι μόνος μου, ότι κινδυνεύω να πεθάνω μόνος μου. Θα δούμε που θα φτάσει αυτό χωρίς κοινωνικό αυτοματισμό και κοινωνικά κανιβαλισμό αλλιώς θα τους βάλουμε απέναντι και όταν τους βάζεις απέναντι ισχυροποιούνται. Εμείς επειδή είμαστε παιδιά του διαφωτισμού και του ορθού λόγου ο ορθός λόγος δεν πάει με την επιβολή», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για τον κ. Πολάκη, ο Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε: «Το όνομα του κ. Πολάκη σε κάθε συζήτηση είναι μέσα, διαβάζω σε ρεπορτάζ ότι υπάρχουν και βουλευτές από την πλευρά της ΝΔ που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν θα μας πουν ποιοι είναι αυτοί; Ο Πολάκης επειδή καμιά φορά φωνάζει λίγο παραπάνω το αξιοποιούνε διάφοροι και τον κάνουν σύνθημα. Ο Πολάκης ακούγεται κάθε μέρα οι ανεβολίαστοι της ΝΔ δεν ξέρουμε ποιοι είναι. Και για τους βουλευτές ισχύει αυτό που ισχύει για όλους τους πολίτες, προσπαθούμε να τους πείσουμε να εμβολιαστούν και να δίνουν και το παράδειγμα».