Από τις 7 Ιουλίου 2019 έως τις 7 Ιουλίου 2021. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. κλείνει δύο χρόνια. Βρισκόμαστε στη μέση της διαδρομής. Μιας διαδρομής που είχε πολλά απρόοπτα. Αλλά και μιας διαδρομής κατά την οποία η κυβέρνηση απέδειξε πως μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία όλες τις προκλήσεις.

Η πιο σημαντική πολιτική μεταρρύθμιση που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πως υλοποιεί όσα δεσμεύθηκε προεκλογικά. Υλοποιούμε το κυβερνητικό πρόγραμμα, παρόλο που η πανδημία ανέτρεψε σε παγκόσμιο επίπεδο την καθημερινότητα των πολιτών και είχε αρνητικές συνέπειες τόσο στην πραγματική οικονομία όσο και στα δημοσιονομικά. Η κυβέρνηση δεν έκανε πίσω. Δεν αθέτησε τις υποσχέσεις της.

Αντιθέτως. Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια νομοθετήθηκαν και εφαρμόστηκαν ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις. Μειώσεις φόρων και εισφορών, μείωση του ΕΝΦΙΑ. Ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους. Φιλοεπενδυτικό οικονομικό περιβάλλον. Αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επικουρικές συντάξεις με κεφαλοποιητικό σύστημα για νέους ασφαλισμένους. Αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Αξιολόγηση εκπαιδευτικών. Εκλογικοί νόμοι ενισχυμένης αναλογικής τόσο για τις εθνικές όσο και για τις αυτοδιοικητικές κάλπες. Για πρώτη φορά οι Ελληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.

Σημαντικές μεταρρυθμίσεις υλοποιούνται και στον τομέα του περιβάλλοντος. Η απολιγνιτοποίηση, η στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η ηλεκτροκίνηση, η προστασία της βιοποικιλότητας, το εθνικό σχέδιο αναδασώσεων. Πολλά ακόμα έγιναν στην πρώτη διετία της κυβέρνησης. Ακόμα περισσότερα έχουν πάρει τον δρόμο της υλοποίησης για τη δεύτερη διετία έως το 2023. Το Ταμείο Ανάκαμψης και οι πόροι από το νέο ΕΣΠΑ σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις θα δώσουν σημαντική αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία.

Το στοίχημα είναι μεγάλο. Θα το κερδίσουμε. Βήμα - βήμα η χώρα αλλάζει. Στο τέλος της τετραετίας, η Ελλάδα του 2023 δεν θα θυμίζει την Ελλάδα του 2019. Μια νέα Ελλάδα, που θα δίνει όραμα στους πολίτες της.