Σε σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας απέδωσε τη δραστηριότητα του Νίκου Παππά ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης, λέγοντας ότι ο Παπαγγελόπουλος ανέλαβε να ελέγξει τη Δικαιοσύνη και ο Παππάς τα ΜΜΕ.

Με τη φράση που αποδίδεται στον κ. Καλογρίτσα προς τον κ. Παππά: «Νίκο μου! Λεβέντη μου και Καμάρι μου !» άρχισε την τοποθέτησή του ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής.

Όπως παρατήρησε, δύο μάρτυρες μας καταθέτουν ότι με τη μεσολάβηση του πρώην υπουργού Ν. Παππά, «που έστησε το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», κλείστηκε η συμφωνία μεταξύ Χούρυ και Καλογρίτσα. Πως είναι δυνατόν ένας Υπουργός να κανονίζει ενόψει διαγωνισμού που αυτός έχει ετοιμάσει, συνεργασίες σχημάτων που μετάσχουν στον διαγωνισμό; Ποιος ήταν λοιπόν ο ρόλος του κ. Παππά. Θα δώσει ποτέ κανείς μια απάντηση; Σιωπή. Ούτε σήμερα ακούσαμε κάτι, ούτε στο Υπόμνημα που κατατέθηκε στην Επιτροπή είπε ο κ. Κελέτσης, τονίζοντας: «Να λοιπόν, η παράβαση καθήκοντος». Επισήμανε επίσης την κατάθεση στην επιτροπή από τον κύριο Τόμπρα, «ότι υπήρξε συνάντηση στο Μαξίμου -πάλι με τον Παππά- όπου εκεί προσπαθούσαν και αναζητούσαν λύση Παππάς, Χούρυ, Καλογρίτσας, για το πως θα δοθεί, θα κατατεθεί η εγγυητική επιστολή και πως θα' ρθουν τα 3 εκατομμύρια: Τι δουλειά έχει ο αρμόδιος Υπουργός [..] να κανονίζει τον τρόπο με τον οποίο θα συμμετέχουν τα σχήματα, τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώσουν τις εγγυητικές, θα καταθέσουν τις εγγυητικές και πως τα χρήματα θα έρθουν από το εξωτερικό στην Ελλάδα; [..] Είναι ψευδή; Ποτέ δεν απαντήθηκε αυτό το ερώτημα! Ούτε από τον κύριο Παππά, ούτε κανέναν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Κελέτσης.

Νωρίτερα, ο ειηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης είχε τονίσει ότι μετά τον έλεγχο της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, μέσω των εκλογών του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιχείρησε να ελέγξει τη δικαστική εξουσία και τα ΜΜΕ. Όπως τόνισε, «για τη δικαστική εξουσία ανέλαβε ο Παπαγγελόπουλος, το δε σκέλος που είχε να κάνει με τα ΜΜΕ το ανέλαβε ο κ. Παππάς: «Η προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ έγινε με παράνομες μεθοδεύσεις από τον τότε αρμόδιο υπουργό τον οποίο ο κ. Καλογρίτσας τον μνημονεύει ως «Λεβέντη μου» και «καμάρι μου» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ, Πλεύρη, τα sms στοιχειοθετούν την ποινική ευθύνη Παππά: Ήθελε κανάλι με μπροστινό τον Καλογρίτσα το οποίο θα ελέγχεται 100% από τον κ. Παππά. Ο υπουργός που είχε τον έλεγχο του διαγωνισμού κανόνιζε τις συναντήσεις Καλογρίτσα - CCC. Ο υπουργός που έπρεπε να θέσει τους κανόνες και να απέχει από την διαδικασία μπήκε ως εγγυητής της διαδικασίας, και κανόνιζε να έρθουν τα λεφτά είπε ο κ. Πλέυρης και συνέχισε: «Με εντολή Παππά, ο Βαξεβάνης στοχοποιούσε συζύγους πολιτικών αντιπάλων όπως την σύζυγο του κ. Γιάννη Στουρνάρα αλλά και του σημερινού πρωθυπουργού. Τότε λειτουργούσε ως εκτελεστικός βραχίονας ο Βαξεβάνης. Τώρα μάλλον αυτός σας δίνει τον τόνο» είπε ο κ. Πλεύρης.

Όλες αυτές οι πράξεις είναι παράβαση καθήκοντος και ζητούμε την άσκηση ποινικής δίωξης και εμείς δεν είμαστε σαν κι εσάς υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης: «Είμαστε περήφανοι γιατί τα πορίσματα μας θα κριθούν από τις δικαστικά συμβούλια. Εσείς ήσασταν της σχολής του κ. Παπαγγελόπουλου που έλεγε στείλτο να πάει παρακάτω. Εμείς τους πολιτικούς μας αντιπάλους θέλουμε να τους αντιμετωπίζουμε πολιτικά και να έρθει εδώ ο κ. Παππάς και να απαντήσει και να μην μιλήσει γενικώς για τις τηλεοπτικές άδειες, να πει για τα sms» είπε ο εισηγητής της ΝΔ.