Στα πυρά του Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αναλαμβάνοντας τον ρόλο να αποδομήσει τα όσα εκτόξευσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον για πολιτική δειλία που δεν παρέστει να στηρίξει την πρόταση του για την προανακριτική.

«Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι το δημόσιο καθήκον είναι η βάση της λογοδοσίας και της Δημοκρατίας και πως η παράβαση καθήκοντος, για την οποία προτείνεται να παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο ο κ. Νίκος Παππάς δεν είναι εύσημο, αλλά μια μείζον πολιτειακή μομφή και αυτή θα πρέπει να εκκαθαριστεί» τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας μιλώντας στη Βουλή, κατά την συζήτηση για την παραπομπή ή όχι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε δίκη για τον τρόπο που είχε χειριστεί την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

H Προανακριτική Άριστο έργο από την Προανακριτική Επιτροπή και έφερε ένα άρτιο πόρισμα

Όπως επεσήμανε ο κ. Γεραπετρίτης, «υπάρχει μια μεγάλη λοιδορία από την αξιωματική αντιπολίτευση για το γεγονός ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας παραπέμπει τον κ. Παππά μόνο για παράβαση καθήκοντος. Μα, υπάρξει μεγαλύτερη απόδειξη ακεραιότητας της διαδικασίας από το ότι πράγματι σταθμίστηκαν όλα τα δεδομένα και εκδόθηκε ένα τέτοιο πόρισμα; Θεωρείται πως εάν ήταν προκατασκευασμένη όλη η διαδικασία θα ήταν καλύτερα; Δεν είμαστε ικανοποιημένοι όλοι για το γεγονός ότι υπήρξε πράγματι μια εξαντλητική διαδικασία και εν τέλει αποδείχθηκε ότι υπάρχουν ενδείξεις; Ότι έγινε ξεκάθαρο πως δεν υπάρχουν προκατασκευασμένες πολιτικού τύπου διώξεις;».

Σύμφωνα με τον υπουργός Επικρατείας η Προανακριτική Επιτροπή «επιτέλεσε ένα άριστο έργο και έφερε ένα άρτιο πόρισμα. Στο μέτρο που έγινε αυτή η άριστη διαδικασία, δικαιοδοτικά η Βουλή ήρθη στο ύψος των περιστάσεων. Και δεν μπορεί εκείνοι που διεξήγαγαν την Προανακριτική της Novartis σήμερα να αποδεικνύονται ζηλωτές. Είναι νωπή η διαδικασία με τις δέκα κάλπες και την παραπομπή πρώην πρωθυπουργών».

Ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε στα πυρά που εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας στο 90% του χρόνου του είχε έναν προεκλογικό λόγο για όλα τα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Είναι αυτό αναβάθμιση του πολιτικού και κοινοβουλευτικού λόγου; Είπε ο κ. Τσίπρας έστω μια λέξη σε σχέση με το γιατί κατά τη γνώμη του είναι μη τεκμηριωμένο το πόρισμα; Ούτε μια λέξη. Για το πόρισμα δεν είχε να πει ούτε μια κουβέντα».