Μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ειδική συνεδρίαση επί του κατηγορητηρίου που αφορά την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εφ όλης της ύλης, κάνοντας λόγο για πολιτικές αθλιότητες των πολιτικών αντιπάλων του και απόπειρα στοχοποίησης υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς στοιχεία, μέχρι την ρητορική διχαστική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός στο θέμα της δημόσιας κρίσης.

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως κ. Μητσοτάκης «δεν είναι στα έδρανα να υποστηρίξει τις πολιτικές του αποφάσεις» και τον κατηγόρησε για «πολιτική δειλία και παραδοχή πολιτικής ήττας στο θέμα της προανακριτικής». «Πρόκειται για μια παρωδία προανακριτικής, εν μέσω πανδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αντί σήμερα παρουσία του πρωθυπουργού να συζητάμε για αυτά που αφορούν τον κόσμο πως θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία, το άγχος και την αγωνία, που καταβάλει τους πολίτες, συζητάμε πως θα στήσουμε ειδικό δικαστήριο χωρίς καμία κατηγορία», δήλωσε επιπρόσθετα.

Στην συνέχεια ο Α. Τσίπρας, «σνόμπαρε» και ειρωνεύτηκε ένα μεγάλο έργο που αφορά την Θεσσαλία και την Βόρεια Ελλάδα, λέγοντας: «Η κυβέρνηση απούσα, με πρωθυπουργό λιποτάκτη, που ήρθε χθες στην Βουλή να μιλήσει για το Ε65. Εδώ ο κόσμος καίγεται βαρκούλες αρμενίζουν… Ήρθε την ώρα που εγώ απουσίαζα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν ήρθε να μιλήσει για τον δρόμο Ε65, ήρθε για να πάρει δρόμο, σήμερα από τα κοινοβουλευτικά έδρανα για να μην μιλήσει σήμερα!».