Μιλώντας στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της προανακριτικής Δημήτρης Μαρκόπουλος διαπίστωσε πως Νίκος Παππάς δεν απάντησε σε τίποτα απολύτως, λέγοντας πως «δεν ήρθε καν στην επιτροπή να τον ρωτήσουμε πόσα sms αντάλλαξε με τον ''καπετάνιο''».

«Καλές οι γενικές επισημάνσεις του κυρίου Παππά όμως δεν είναι σχολιαστής. Να μας απαντήσει λοιπόν ποσά μηνύματα είχε στείλει ή λάβει από τον Καλογρίτσα. Να απαντήσει εάν γνώριζε για εικονικές συμβάσεις. Να πει εάν ζητούσε βοήθειες από επιχειρηματίες όπως οι Κοντομηνάς και Μαρινάκης. Ο κ. Παππάς δεν είναι σχολιαστής. Να μιλήσει τώρα» σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Αναφερόμενος στον «μπροστινό» Χ. Καλογρίτσα, το μέλος της Προανακριτικής Δ. Μαρκόπουλος είπε «κάποιοι σχολίασαν το ότι τον πίεσα σκληρά να μιλήσει. Πιστεύω ακράδαντα πως ο Καλογρίτσας επέλεξε να πει λίγα. Να κρατήσει μέσα του τα ...πολλά. ''Ήταν σάρκα από τη σάρκα του ΣΥΡΙΖΑ''. Απέδειξε πως το «αριστερό αίμα νερό δεν γίνεται. Οι 14 ημέρες που κέρδισε αρνούμενος να έλθει να καταθέσει δήθεν για τον εμβολιασμό του ήταν καθοριστικές. Άλλαξαν πράγματα. Σε αυτές της ημέρες παίχτηκαν πολλά. Γιατί το ''αριστερό'' αίμα νερό δεν γίνεται ….».

Ο κ. Μαρκόπουλος κλείνοντας τόνισε: «Εμείς στηρίζουμε την παραπομπή του Νίκου Παππά σε αδιάσειστα στοιχεία. Καραμπινάτη παράβαση καθήκοντος να ποδηγετήσει τα Media και το χειρότερο την ελληνική δημοκρατία».